Firefox 4 va aparea abia în 2011

Mozilla a facut public planul de lansare al browserului Mozilla Firefox, versiunea 3.6. Initial, acesta a fost programat pentru lansare în această lună, însă se pare că va fi amanat pana în primul trimestru al anului 2010. Următoarea lansare majoră (versiunea 4), programata spre a fi lansată undeva la mijlocul următorului an, va fi probabil lansată abia în 2011.

Veştile vin si pe un fundal amuzant, la putin timp dupa ce Mozilla Firefox 3.5 a fost lăudat ca fiind „cel mai popular browser”. Se pare ca nici 3.6 sau 4.0 nu vor sa-i ia locul :) .


Chiar daca versiunile 3.6 şi 3.7 vor avea îmbunătăţiri la nivelul securităţii şi stabilităţii, cea mai asteptata functionalitate este capacitatea de a rula filele (taburile)  browserului în procese separate pentru a preveni blocarea acestuia in momentele delicate (lucru implementat deja pe IE8 si Chrome 3). Dupa cum stiti din articolul precedent despre Firefox 4.0, acesta se va integra cu aspectul si functionalitatile Windows 7, dar asta se va intampla la peste un an de la lansarea sistemului de operare, ceea ce inseamna un start pierdut. Probabil interfata va mai primi imbunatatiri avand in vedere data tarzie de lansare si faptul ca pana atunci vom avea probabil IE 9 si Chrome 4.

In acest timp, Microsoft va profita de pe urma acestor intarzieri, iar Internet Explorer 8, care se afla intr-o crestere constanta de la lansare (ajutat, bineinteles si de lansarea Windows 7), va avea numai de castigat. Chrome si Safari oricum nu reprezinta inca o amenintare.

Se preconizeaza si o ancheta interna pentru a se afla cauzele care au facut ca FireFox 3.6 sa ajunga la al 5-lea beta si sa fie intarziata intrarea in etapa finala.

Sursa: TGDAILY

10 thoughts on “Firefox 4 va aparea abia în 2011”

  1. Opera Rullz. Mai ingheata el cate odata,cand ma joc :)),dar daca aveti vista sau 7,cu ctrl+alt+delete,se rezolva imediat. As folosi IE8 de la 7,dar nu am resurse,si mi se pare mai “butucanos” pe cand opera are o interfata mai finuta. Inrest,securitate,stabilitate,consider ca IE8 face orice. La speed,cred ca e cam pe 2,sau 3. Primul fiind clar Chrome,cel putin pe sistem meu P4-3Ghz si 512ram-DDR.
    Pe AMD Ath x3 cu 3Gb ram-DDR2,clar IE8. Astept 9 :>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>