Firefox 4 va avea un nou motor JavaScript?

Mozilla a lansat un supliment [add-on] pentru Firefox 4 care permite integrarea motorului JavaScript Narcissus, acesta putând fi rulat pe lângă cel mai recent motor JavaScript, şi-anume JaegerMonkey. Acesta nu este la fel de rapid, dar este o alternativă care permite dezvoltatorilor şi, în special companiilor de a rula aplicaţii personalizate JavaScript în Firefox 4.

Suplimentul denumit Zaphod 1.0, conectează Firefox 4 cu Narcissus, un motor JavaScript realizat de Brendan Eich, cel care a mai făcut şi primul motor JavaScript (SpiderMonkey). Ceea ce îl face special pe Narcissus este faptul că este scris în întregime în JavaScript, folosind o gamă de extensii proprietare SpiderMonkey, care le permite dezvoltatorilor să modifice motorul JavaScript direct din navigatorul web.

Cu toate că Mozilla spune că Narcissus este executat de JaegerMonkey, acesta scade din perfomanţa generală a JavaScriptului, însă dezvoltatorii pot experimenta setul de funcţionalităţi al JavaScriptului şi pot adăuga sau elimina anumite funcţionalităţi. Rezultatul ar trebui să fie un navigator web mult mai flexibil şi personalizabil.

Pentru mai multe informaţii despre Zaphod 1.0, puteţi intra aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>