Firefox 8 aproape gata de download!

Firefox LogoCa de obicei, varianta finala a Firefox 8 poate fi descarcata inainte de lansare  (programata pentru maine). Dupa intarzierea versiunilor anterioare, in speta Firefox 4.0, Mozilla dovedeste de fiecare data ca poate sa respecte deadline-urile, ba chiar mai mult decat atat.

Noua versiune nu este la fel de inovatoare ca Firefox 7 dar aduce cateva imbunatatiri si in continuare respecta planul Mozilla de a lansa o noua versiune la un interval de sase saptamani (si intre noi fie vorba, pentru a tine pasul cu numerotarea Google Chrome).

O chestiune interesanta in Firefox 8 este posibilitatea de a cauta in timp real cuvinte cheie pe Twitter direct din caseta de cautare a FireFox.

Insa mai importanta functionalitate a versiunii a opta a browser-ului Mozilla este, cel mai probabil, filtrul pentru add-on-uri/extensii. Acesta instiinteaza utilizatorul cu privire la instalarea unui browser add-on de catre un alt program. Exemple de programe care instaleaza astfel de add-on-uri ar fi: Yahoo! Messenger (Yahoo Toolbar), Daemon Tools (Bing bar?) etc..

Din cauza acestui gen de aplicatii gasim pe calculatoarele celor mai putin avizati cateva randuri de toolbar-uri care ingreuneaza foarte mult buna functionare a browser-ului. A durat ceva pana sa avem o rezolvare, si acum sper doar ca si Internet Explorer 9 si Google Chrome sa primeasca ceva asemanator.

Mozilla Firefox 8

Lista de imbunatatiri mai cuprinde:

– posibilitatea de a seta ce tab-uri sa fie deschise atunci cand browser-ul deschide o sesiune intreaga (in mod normal sunt incarcate toate tab-urile deschise inaintea inchiderii browser-ului)

– imbunatatiri legate de HTML5, CSS3 si WebGL

– imbunatatiri legate de stabilitate

Pentru a descarca ultima versiune a Mozilla Firefox, puteti folosi link-urile de mai jos (in functie de sistemul de operare)

Download FireFox 8 – Windows (fisierul de instalare pentru Windows nu poate fi descarcat in acest moment, cel mai probabil din cauza cererii foarte mari; fisierele pentru celelalte platforme pot fi descarcate fara probleme)

Download FireFox 8 – Mac

Download FireFox 8 – Linux

9 thoughts on “Firefox 8 aproape gata de download!”

  1. Interesant articolul dar vroiam sa va intreb de ce nu faceti si despre Opera un articol similar ? Vad doar despre IE,Firefox si Chrome. Nu-mi spuneti ca Opera nu este folosit. Are niste facilitati mult mai puternice si folositoare decat Firefox si Chrome la care le trebuie cateva extensii adaugate doar ca sa ajunga putin la potentialul lui Opera

  2. @eu: Chiar ieri am instalat Opera si am deschis cateva tab-uri. M-a surprins sa vad cat de repede s-a deschis si cat de multe functionalitati avea pe click-dreapta. Am observat ca pagina New Tab a ramas la fel… Ii voi dedica un articol o data cu noua versiune. Au mai fost articole legate de Opera, dar in principiu la versiunile majore: Opera 10, Opera 11…

  3. sal Ionut,
    am facut update-ul si remarc cateva imbunatatiri (schimbari): imi afiseaza corect ș -sh -si ț -tz – ( nah ca acum nu mai vrea) iar designul e un pic mai patratos ( la taburi, si in general cam poste tot). Daca se remediaza si problema incarcarii mai greoaie a softului ( cateodata imi ingheta la pornire) renunt definiv la chrome. (si sa vedem totusi ce imi setez eu gresit la diacritice).

  4. si mai vin cu o completare ( scrisa din chrome de data aceasta): consumul de resurse e dezastruos: 137 Mb FF si 32 Chrome, deci….

  5. ovius… chrome are tendinte sa pape foarte multe resurse,doar ca nu este foarte sesizabil pentru ca exista o partajare de procese facuta bine rau de tot. e probabil singurul plus major la chrome. fiecare plugin care ruleaza in chrome are task-ul sau, de aici si daca e sa crape flash sau ceva de genul… e de ajuns un refresh si se rezolva, nu trebuie restartat browserul ca la… mozilla,de exemplu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>