Flash Pen Kingston Data Traveler 300

Kingston Data Traveler 300 este pe departe cel mai încăpător memory stick de pe piaţă, având memoria de stocare de 256GB.Datorită capacităţii sale foarte mari putem uita de clasica denumire de “memory stick”, considerându-l în ciuda dimensiunii, un HDD în toată regula.

Securitatea este bazată pe Password Traveler Software, ce iţi permite să creezi şi o parola de acces, iar zona de siguranţă având numele de Privacy Zone.

Iată câteva aproximari legate de capacitatea de stocare:

 • 10 discuri Blu-ray (~25GB fiecare)
 • 54 DVD-uri (~4.7GB fiecare)
 • 365 CD-uri (~700MB fiecare)
 • 62500 MP3-uri (~4MB fiecare)

Viteza de transfer este de până la 20MB/s la citire şi 10MB/s la scriere, astfel reduce timpul de transfer şi permite utilizatorilor să acceseze informaţiile personale direct de pe stick, fără întreruperi sau reacţii întârziate.

Data Traveler 300 este gadget-ul ideal pentru cei ce vor performanţă, capacitate mare de stocare  şi siguranţă pe un dispozitiv cât se poate de portabil ce este folosit zi de zi (si au, in plus, un buzunar extrem de larg).

Garanţia oferită de Kinston pentru DataTraveler 300 este de 5 ani şi suport tehnic 24/7, iar pretul, in jur de 1000$  (3100 RON la Emag).

Specificaţii:

 • Capacitate: 256GB;
 • Viteză: 20MB/sec citire şi 10MB/sec scriere;
 • Siguranţă: soft Password Traveler Security pentru Windows;
 • Dimensiuni: 70.68 mm x 22.37 mm x 16.45 mm;
 • USB: versiune 1.1/2.0;
 • Garanţie: 5 ani;
 • Compatibilitate software:
 1. File Transfer: Windows 7/ Vista (SP1)/ XP (SP1, SP2, SP3)/ 2000 (SP4)/  Mac OS X v.10.3.x+/  Linux v.2.6.x+;
 2. Password Traveller: Windows Vista (SP1)/ Windows XP (SP1, SP2, SP3)/ Windows 2000 (SP4);

Fiind apărut în vara anului trecut, stick-ul prezentat mai sus nu dispune de noul USB 3.0, şi singurul lucru care ar putea să il recomande în locul unui HDD extern este dimensiunea. Însa preţul prohibitiv sigur nu îi va asigura succesul. Mai ales că în acestă sumă putem achiziţiona un HDD SSD de o capacitate rezonabilă de 40 GB (399 RON) , un HDD Extern WD (Passport) de 500 GB (410 RON), un stick Kingston Data Traveler 200 de 64 GB (585 RON) şi încă să rămânem cu 500$ :).

De astazi, Mihai Polezache (aka Mike) face parte din echipa Windows 7 Bucharest. Iar articolul de mai sus este articolul sau de debut. Speram la o colaborare cat mai indelungata. Welcome to the team!

10 thoughts on “Flash Pen Kingston Data Traveler 300”

 1. nu merita sitck-ul 3100 de ron…la banii astia iti cumperi un notebook cu hdd de 500 de gb si esti peste la capacitatea de stocare si in plus laptopul iti ofera multe alte beneficii pe cand la stick te uiti la el.

 2. Welcome Mike ! Iti doresc succes si timp sa poti scrie cat mai multe informatii utile pe blog. Acum sa revin la subiect.. suna cam a reclama. La viteza de scriere pe care o are, ca sa-l umplii iti ia 73 de minute ( 7 minute un Blueray sau un minut jumate un DVD) . Dupa parerea mea nici dimensiunea nu il avantajeaza prea mult, un 2,5” inca e foarte comod. Dar sunt curios daca la banii aia pot sa vorbesc cand vreau eu cu o domnisoara de la suportul tehnic, 24 din 7. 😀

  1. Mulţumesc, sper să vă ajute şi bineînţeles să te ajute informaţiile din articolele pe care le voi publica pe viitor.Eh, sună niţel, dar este un mic review, aşa de început. 😛

 3. Atat de tare si totusi atat de slab. la pretu acesta nici nu se accepta fara USB 3.0
  Cumperi un pc misto cu 1000 de dolari
  Se vor numara pe degete bucatile vandute, dupa parerea mea

 4. …pe degetele amputate poate , nu cred ca se gaseste vreun ne-sanatos sa dea banii pe asa ceva , iti dai seama cate HDDuri externe de 2’5 iti cumperi la banii aia ?!

 5. Bun articol, Mike. Bafta si pe viitor. Ce utile mi-ar fi doua stickuletze d-alea. Nu de alta dar daca as gasi doi nebuni sa le si vand mi-as lua o mashinuta de banii aia. Si acu sa revenim la subiect; “succesuri multiple, colega”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>