Foloseste Office Web Apps gratuit (Tech Preview)

Office 2010 Web AppsProbabil va mai aduceti aminte de filmuletul de prezentare pentru Office Web Apps. Aceste aplicatii au trecut deja in faza de Tech Preview, insa testarea este posibila doar pe baza unei invitatii. Sau cel putin asa era dat de inteles pe majoritatea site-urilor. Cei de la liveside.net au descoperit insa o modalitate inedita de a folosi gratuti Office Web Apps cu ajutorul Windows Live Skydrive pe care o voi detalia in cele ce urmeaza.

Pasii sunt urmatorii:

1. Navigati catre Windows Live SkyDrive si folositi pentru inregistrare ID-ul Windows Live pe care presupun ca il aveti deja.


2. Incarcati (Upload) un fisier Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excell) in directorul “My Documents” de pe Skydrive-ul dumneavoastra

SkydriveDocuments

3. Veti observa aparitia unei notificari: “join our preview program”

OfficeWebAppsSkydrive

4. Faceti click pe mesajul “join our preview program” si acceptati termenii si conditiile care vor aparea (ca in imaginea de mai jos) 

OfficeWEbAppsJoin  

5. Acum puteti observa o noua optiune in meniul Skydrive: “New”. Aceasta permite crearea de noi documente Office.

OfficeWebAppsNew  

6. Pentru a edita sau vizualiza un document deja incarcat, acesta trebuie selectat. Apoi apasati “View” pentru vizualizare sau “Edit” pentru editare. Momentan posibilitatea de editare este disponibila doar pentru documentele PowerPoint si Excell. Documentele Word vor putea fi editate ulterior.

PS: pentru cei ce se intrebau daca Office Web Apps instaleaza fisiere pe calculator, raspunsul este: NU. Office Web Apps este un pachet de aplicatii complet independente de calculator. In plus, aplicatiile functioneaza si pe alte browsere in afara de IE 8, precum Firefox sau Safari (anuntate oficial).

PS2: Ar fi utila si o functie de embed asemanatoare Google Docs Embed.

8 thoughts on “Foloseste Office Web Apps gratuit (Tech Preview)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>