Google ajută la anihilarea navigatorului IE 6

Google a anunţat că îşi va retrage suportul pentru pentru bătrânul navigator web al companiei din Redmond, şi anume, IE 6. Acesta a fost criticat de instabilitate, numărul mare de vulnerabilităţi şi mai nou considerat o verigă slabă în urma atacului cibernetic lansat asupra motorului de căutare.

Practic după 1 martie 2010 Google va începe să retragă progresiv suportul pentru Internet Explorer 6 pentru aplicaţiile Google Docs şi Google Sites (Google Docs este un serviciu online de vizualizare, editare de documente specifice Microsoft Office, iar Google Sites permite utilizatorilor să creeze pagini web). Astfel unele servicii nu vor mai funcţiona „cum trebuie” pe acest browser.


În mod ironic dacă Google ar fi preluat sfatul anti-IE6 înainte ca hackerii să provoace daune anul trecut, acum nu ar mai lua în calcul dacă să renunţe la piaţa de căutare chineză.

Campania online „Nu mai folosiţi IE6”, susţinută de peste 70 de firme prezente pe web (printre care mai nou şi Google), susţine că din cauza faptului că navigatorul nu suportă standarde moderne limitează ceea ce pot face dezvoltatorii şi „trage web-ul înapoi”.

Totuşi Microsoft a promis să ofere suport pentru browserul IE 6 până în aprilie 2014, atunci când se încheie tot suportul pentru Windows XP, sistemul de operare pe care IE6 a venit preinstalat.

ACTUALIZARE: Mai jos aveţi o imagine cu mail-ul trimis de Google pentru a înştiinţa utilizatorii în legătură cu această decizie.

Google renunţă la IE6 Mail

ACTUALIZARE 2: Google mai pune paie pe foc. Pe 30 ianuarie, NeoWin a raportat că Google va începe să renunţe la suportul din Internet Explorer 6 din cauza incapacităţii sale de a „manevra” tehnologiile moderne web ale zilelor noastre. În acel moment, era neclar care servicii au fost incluse în acest sens. ComputerWorld a raportat că, ieri, un purtător de cuvânt al Google a confirmat faptul că Gmail va fi printre aplicaţiile pe care Google va renunţa să mai ofere suport pentru bătrânul navigator web, IE 6.

3 thoughts on “Google ajută la anihilarea navigatorului IE 6”

  1. Eu nu mai folosesc IE6 de mult timp…doar atunci cand reinstalez un Windows il folosesc sa descarc IE8 si apoi e istorie.Tot n-am priceput de ce chinezii au atacat Google,poate sunt in urma cu stirile dar chiar nu stiu de ce:D

  2. @Shtef: din ce am inteles eu, China dorea informatiile private ale unor activisti anti-comunisti. O parte din informatii se gaseau si pe conturi Google. De aici, un “mic” atac folosind vulnerabilitatea IE6. Ca raspuns, Google a decis sa nu mai cenzureze rezultatele in China (cenzurare ceruta chiar de guvern). Acum China are si o imitatie de Google si Baidu. Probabil va interzice cautarile Google daca neintelegerile continua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>