Google Chrome 13 nu aduce ghinion, aduce noutăți

După cum ne-am obișnuit, Google lansează o nouă versiune, la un timp relativ scurt față de lansarea versiunii precedente. Astfel, la aproximativ 7 săptămâni de la Google Chrome 12, apare și versiunea cu numărul 13. Spre deosebire de cei de la Microsoft, care nu au dorit ca să existe Microsoft Office 13, Google nu s-a ferit de acest număr, versiunea de față nefiind una care dezamăgește, la fel ca și precedentele versiuni.

Ca de obicei, avem niște noutăți incluse, alături de niște  optimizări și îmbunătățiri ale vitezei. Noutățile despre care putem vorbi astăzi sunt:

  • Instant Pages – asigură o încărcare mai rapidă a paginilor web. Dacă te afli în situația de a căuta ceva pe Internet, pe motorul de căutare Google, ți se afișează lista cu rezultatele, urmând ca primul rezultat de pe pagină să se încarce automat în background, astfel petreci mai puțin timp așteptând ca rezultatul să apară în browser. Mai explicit decât mine este clipul de mai jos:

  • O altă noutate este Print Preview. Putem vizualiza felul în care pagina web va arăta în momentul în care va fi imprimată. Totodată, avem la dispoziție și alte opțiuni, precum imprimanta la care dorim să facem copia, numărul de copii dorite pentru a fi imprimate, paginile imprimate (putem alege ca toate să fie imprimate, sau doar anumite pagini), aspectul (wide sau portret) și dacă dorim ca să scoatem paginile color sau alb-negru. Există și modul avansat, în care avem aceleași opțiuni pe care le găseam înaintea introducerii acestei noutăți. Pentru a accesa Print preview dați click pe wrench menu (aka cheița din dreapta) și găsiți acolo opțiunea Printați… (sau apăsați direct Ctrl+P)

Cei de la Google au anunțat că au efectuat în această versiune peste 5200 de revizii, număr impresionant de-a dreptul.

Personal, am observat un spor de viteză în această nouă versiune, mișcându-se remarcabil, depășind Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 5.0.1, Opera 12 și Safari 5.1, cel puțin în cazul meu.

Update-ul ar trebui să fie deja instalat pe mare parte din calculatoare, dar în cazul în care nu s-a făcut deja îl puteți descărca de aici, putând descărca browserul tot de la această adresă, în cazul în care nu îl folosiți deja și sunteți interesați de el. :)

3 thoughts on “Google Chrome 13 nu aduce ghinion, aduce noutăți”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>