Google Chrome 15

Google Chrome a ajuns cu pasi repezi si la versiunea 15. Tot cu pasi repezi musca si din cota de piata a FireFox si Internet Explorer, dar asta este o alta discutie.

In afara de bugfix-uri si imbunatatirea securitatii, Chrome 15 aduce si cateva lucruri ce se observa cu ochiul liber.

New Tab Page

Primul dintre acestea este continutul paginii New Tab, care este acum dinamic, reprezentand in slide-uri diferite cele mai vizitate site-uri sau aplicatiile instalate.

Browser-ul va tine minte preferintele si la urmatorul nou tab deschis va afisa continutul dorit.

Chrome Web Store

O alta imbunatatire ce nu tine neaparat de browser in sine este cea adusa catalogului de aplicatii/extensii pentru Google Chrome

Chrome Web Store

Chrome Web Store

Asezarea imaginilor aplicatiilor pe prima pagina aduce cumva cu asezarea tile-urilor din interfata Metro UI a Windows 8. Insalarea se face prin mouse-over asupra unei aplicatii si apoi apasarea butonului Add to Chrome.

Concluzie

Este clar ca accentul se pune din ce in ce mai mult pe aplicatii (precum Chrome Remote Desktop), browser-ul Google Chrome dovedind ca directia inceputa de FireFox (posibilitatea de instalare a extensiilor) poate depasi granitele browser-ului ajungand din ce in ce mai aproape de un sistem de operare in sine.

PS: recomand si doua aplicatii interesante:

Gmail Offline BetaPagina Aplicatie

The GodFather: Five Families (MMO) – Pagina Aplicatie

Pentru a descarca Google Chrome 15, link-ul este acelasi:

Download Google Chrome 15

One thought on “Google Chrome 15”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>