Google Chrome 19 aduce functia de sincronizare a tab-urilor

O singura functionalitate mi-a lipsit mai mult decat toate in Google Chrome si anume sincronizarea tab-urilor. Google Chrome 19 a promis sa rezolve aceasta lipsa inca din versiunile beta si iata ca astazi a ajuns in versiune stabila, finala.

Google Chrome 19

Dupa cum bine stiti, Google Chrome sincronizeaza deja parolele, bookmark-urile, aplicatiile/extensiile, sabloanele si chiar istoricul utilizatorului. Singura functionalitate care mai lipsea – tab sync – face acum parte din functionalitatile care fac Google Chrome cel mai bun browser.

Da, mai sunt lipsuri – spre exemplu nu am reusit sa printez toate tab-urile deschise dintr-o fereastra fiindca nu am gasit o extensie care sa rezolve acest lucru (pe FireFox exista de ceva vreme) – dar cea mai mare parte a acestora este sau va fi rezolvata cu ajutorul extensiilor.

In afara de partea de testare a scripturilor din interfata de debugging a paginilor web (Inspect Element) regasesc tot ce am nevoie din extensia Firebug pentru Firefox.

Revenind la Tab Syncing, aceasta functionalitate este disponibila si pe telefoanele cu Android 4.0 ce au browserul Chrome Beta instalat.

Celelalte imbunatatiri sunt minore, majoritatea fiind bugfix-uri. Eu sunt multumit in acest moment si sincer nu stiu ce as adauga in versiunea urmatoare. Poate un management mai bun al memoriei avand in vedere procesele separate pentru fiecare tab.

Pentru a descarca Google Chrome 19, linkul este cel obisnuit:

Download Google Chrome 19

PS: Am observat ca si meniul Settings a fost cumva redesenat si optimizat. Functionalitatile par sa fie aceleasi, dar mai la indemana.

Google Chrome 19 Settings

4 thoughts on “Google Chrome 19 aduce functia de sincronizare a tab-urilor”

 1. Buna seara!

  Este prima mea postare pe acest blog, desi l-am mai vizitat.
  As dori daca imi permiteti sa va spun ca sunt un fan al celor de la Mozila Firefox, dintr-un simplu motiv: nu am incredere in Google, prea multe scandaluri legate de probleme de confidentialitate, poate ca ma insel…nu stiu!? L-am incercat de cateva ori, Google Chrome, dar numai nu il pot pastra, tot la Firefox ma introc, desi probabil e cel mai sigur navigator, cel mai rapid, dar datorita problemelor de confidentialitate eu personal nu am reusit sa ma acomodez cu el.
  Probabil cativa utilizatori mai experimentati ma vor ajuta sa imi schimb aceasta parere?

  O seara placuta!

 2. Eu personal as renunta la mozila dar ar oferi chrome ceea ce ofera si mozila, insa inca imi fac sperante.
  P.s folosesc ambele browsere,mi-ar place sa pot folosi doar unul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>