Google Chrome 22 – gaming browser

Nu stiu de ce, dar parca Google Chrome 22 a venit mai greu decat celelalte versiuni. Poate si pentru ca s-au intamplat foarte multe lucruri in acest timp… sau poate doar nu se mai acorda atata atentie noilor versiuni ale browserului Google.

Google Chrome 22

E adevarat ca nu au fost aduse multe lucruri noi, dar cand esti pe primul loc si inovezi sau adaptezi functionalitati ale concurentei intr-un ritm alert, la un moment dat vei ajunge sa te plafonezi.


Acesta este si cazul lui Google Chrome, care inca reusestea sa aduca chestii cat de cat interesante, dar in niciun caz revolutionare. Poate ca lasa lucrul acesta in seama unor browsere cu mai multa istorie in spate :).

Sa revenim insa la imbunatatiri.

In primul rand, sunt cateva imbunatatiri de design efectuate asupra lui Chrome pentru Windows 8.

In al doilea rand, avem imbunatatiri si pentru Mac OS X si anume pentru Retina Display – ecranul cu cea mai mare rezolutie pe un laptop.

In al treilea rand insa, a fost adaugat Pointer Lock JavaScript API numit si “mouse lock” – o imbunatatire ce permite jocurilor de tipul first-person-shooter sa controleze mai bine cursorul fara a iesi din fereastra si fara a limita miscarile o data cu limitele acesteia.

Ramane doar ca in versiunea urmatoare sa se adauge si un protocol peer-to-peer si sa jucam jocuri multiplayer direct in browser (exista deja o versiune a Quake III cu aceasta functionalitate, dar nu e in totalitate browser-based).

Ah da si iconita pentru Settings a fost schimbata, iar About-ul nu mai apare intr-un pop-up ci este integrat in Settings (ca in prima imagine)

Google Chrome 22 Settings

Pentru a descarca Google Chrome 22 (in caz ca nu il aveti deja, sau vreti doar sa testati “mouse lock”) linkul este mai jos:

Download Google Chrome 22

PS: jocul in care puteti testa acuratetea noului API este Banana Bread dezvoltat de cei de la Mozilla :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>