Google Chrome 5 Beta

Google ChromeFaptul ca Google Chrome 4 a ajuns browser-ul meu implicit nu cred ca mai este o surpiza. Nici faptul ca a doua preferinta este IE8 nu cred ca mai e un mister. Firefox ramane, ca intotdeauna, un rau necesar; sper insa ca nu pentru mult timp (pana cand Firebug va ajunge si in Chrome ca extensie).

Fiind browser-ul preferat, urmaresc indeaproape dezvoltarea Chrome si testam versiunea 4 inca din Beta. Nu ma intereseaza versiuni premergatoare deoarece folosesc browser-ul pentru lucru in special si am nevoie de o oarecare siguranta/stabilitate.


Revenind la subiectul articolului si trecand peste optiunile personale o sa trec la functionalitatile Google Chrome 5 Beta:

– poate cea mai interesanta si necesara, as putea spune, functionalitate este posibilitatea de a opri bara de traducere automata a paginilor (care, intre noi fie vorba, mai mult incurca decat ajuta; mult mai util mi se pare acceleratorul din IE8 pentru traducere – dar asta e doar o parere personala)

– utilizarea directoarelor implicite pentru download (Chrome 4 foloseste un director propriu)

Windows 7 Taskbar Preview – la fel ca cel nativ, din IE8.

Acestea ar fi cele mai importante imbunatatiri. Bineinteles fiind in Beta nu e lipsit de bug-uri, dar e destul de stabil momentan. Daca gasiti si alte imbunatatiri utile, nu ezitati sa lasati un comentariu mai jos.

Pentru a descarca Google Chrome Beta 5 folositi cu incredere link-ul:

Download/Install Google Chrome Beta 5

13 thoughts on “Google Chrome 5 Beta”

 1. Hai frate, astea sunt marile feature-uri pentru care schimb versiunea? Hahaha. Eu zic ca mai lipsesc multe chestii din lista aia

 2. @Lionsss: Din surse sigure am aflat ca IE9 va prinde un 2011 :).

  @Victor: Asa schimba Google versiunile. Bineinteles se mai adauga o imbunatatire la tabbed browsing (pe care nu o folosesc) si cu siguranta, pana la varianta finala cateva standarde HTML 5 in plus (am vazut ca se poarta formularele html5 mai nou). Ah, ba chiar am citit ca nu mai este la fel de performant ca 4, dar pun asta pe seama faptului ca e inca beta :). Dar acum sincer, tu nu ai schimba versiunea ca sa scapi de bara aia de traducere? :))

 3. O intrebare am si eu. La Chorme exista cumva optiunea de open… nu doar download?
  De exemplu, pe un tracker, dai download torrent si as dori sa stiu daca pot sa-l deschid, fara sa-l mai salveze in folderul de Downloads.
  Mi-am prins urechile cu asta pana acum..

 4. nu ma laud dar folosesc chrome de cand a aparut si inca de pe atunci mi s-a parut mai bun ca toate….momentan folosesc chromeplus care mi se pare cel mai finisat…try it

 5. Despre Opera
  Informații despre versiune
  Versiune
  10.51

  Versiune compilată
  3315

  ia incearca tu asa ceva :) E cel mai the best la momentul actual. Acest update de la 10.50,la 10.51(stiu care pare putin,dar este imens) a schimbat muulte lucruri. Mult mai putine reurse necesare,integrate in windows 7 ,un widget similar firebug,momentan in versiunea alpha,daca nu ma insel,dar va evolua rapid.. + ca vizualizatorul sursa (prezent de mult timp in opera) e cel mai bun in domeniu.
  pt mai multe detalii citeste http://www.opera.com/browser/
  Mi-as dori sal incerci,si eventual daca ti se pare bun de ceva,sa scrii un articol. Monopolizarea Google-Google Chrome si Microsoft-IE nu mi se pare tocmai normala… mai exista si alte solutii. App. – Au inclus si cei de la Opera Taburi private,si nu e nevoie sa se deschida alta fereastra de browser :)
  P.S.. nu am zis ca nu sunt fan IE.. in special IE8 :X care era no.1 la mine pana la Opera 10.51 :) Succes
  (App. Chrome nu mi-a placut niciodata,nici nu-mi va placea,il fol doar in anumite situatii – siteuri speciale,deobicei care folosesc mult flash,gen miniclip)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>