Google Chrome 5 Final – gata de download

Daca in ianuarie primeam Google Chrome 4 si in martie deja testam Google Chrome 5 Beta, acum trebuie sa va anunt ca acesta din urma a ajuns la versiunea finala, stabila.

Google Chrome 5 Update

Avand in vedere viteza cu care noile versiuni apar in portofoliul Google, probabil vom avea Google Chrome 9 inaintea lui Internet Explorer 9. Ba mai mult, exista sanse ca Google Chrome 10 sa apara inainte sa ne luam ramas-bun de la Opera 10. Glumesc, bineinteles.

Nu pot insa sa nu remarc rapiditatea trecerii de la o versiune la alta. Si chiar daca Google Chrome 5 vine cu cateva imbunatatiri necesare, se putea numea la fel de bine Chrome 4.5. S-ar putea, totusi, ca jumatatile de masura sa nu faca parte din vocabularul Google.

Sa trecem insa la subiectul articolului. Avand in vedere ca in cel precedent (legat de viteza Google Chrome 5) nu am enumerat imbunatatirile aduse de noua versiune (decat cele legate de viteza) voi face o scurta trecere in revista:

– imbunatatiri legate de HTML5 – API pentru localizare geografica pe baza de IP, Cache pentru aplicatii Web, Drag and Drop pentru fisiere

– un Bookmark Manager imbunatatit

Chrome 5 Bookmark Manager

– sincornizarea bookmark-urilor si a preferintelor browser-ului pe mai multe calculatoare

– integrarea Adobe Flash Player direct in Chrome (asa cum este in Internet Explorer 8) o data cu lansarea Flash 10.1 (momentan nu vine cu Flash)

– lansarea, o data cu Google Chrome 5 si a variantelor stabile pentru Mac OS si Linux/GNU, asa ca veti putea beneficia de experienta Chrome pe oricare din sistemele de operare uzuale

Daca nu ati fost inca instiintati automat legat de actualizarea la versiunea curenta de Google Chrome, puteti face acest lucru manual, mergand in meniul Tools -> About Google Chrome.

Pentru a descarca intreg kit-ul de instalare Google Chrome folositi unul din link-urile de mai jos:

Download Google Chrome 5 Final (pentru Windows 7, Vista, XP)

Download Google Chrome pentru Linux/GNU

Download Google Chrome pentru Mac OS

23 thoughts on “Google Chrome 5 Final – gata de download”

 1. Firmele nu vor adopta google chrome ca browser deoarece isi schimba versiunile prea rapid.Multe firme folosesc inca IE 6.
  Nu inteleg de ce se grabesc asa tare cu versiunile.

 2. Chromium e una si Chrome e alta 😉 Inaninte sa il instalati mai cititi una alta pe net 😉
  Ce tine de Chrome 5 , sincer il folosesc pe MacBook si sunt destul de multumit, cei adevarat … nu am nici un add-on pus :)

 3. Chromium este tot Google Chrome doar ca apar updateurile din ora in ora, in engleza sunt numite Nightly Builds , build-urile fiind numerele din paranteza ex 47781.

 4. Si Chrome si Chromium sunt aproape acelasi lucru :)
  Chrome este un proiect vizat strict Google,pe cand Chromium e Open Source,de aici si atatea updateuri. Prin acest proiect,open-source,google are ca scop ‘perfectionarea’ OS-ului ce va urma sa vina,cu aceeasi denumire ChromiumOS.

 5. am facut un browser benchmark si dintr firefox, opera si chrome 5 a iesit castigator cel din urma la o distanta considerabile fata de primele doua. asa ca merita sa-l incercati cu toata increderea.

  1. Ia compara-l cu firefox cand accesezi o pagina cu imagini mari sa vezi ca sta la coada>:) tot firefox e number 1. chrome seamana cu creeatorul lui chrome=jaf.

 6. Pe la versiunea 3-4 Chrome era destul de rapid, era chiar mai rapid decat Firefox la incarcarea imaginilor & stuff. De la versiunea 5 deja s-a pleostit, s-au inversat rolurile, acuma FF 3.6 e mai rapid.
  Si nu stiu daca doar eu am problema asta, dar niciodata pana acum cand mergeam de ex. la about, si era vreun update, Chrome nu-mi arata ca ar fi vreun update. ( adica nu-mi aparea : There’s a new version…bla bla bla, Update) . Care ar fi problema?:)

 7. Salutare! Functionalitate observata in Windows 7: Cand faci download, iti arata progress pe icoana de Chrome, ca si la IE 8. Really useful.

 8. o schimbare am observat, la versiunea 5, poti sterge cate un site de la history, nu mai e nevoie sa dai delete la toata ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>