Google Chrome Frame face IE 8 de 10 ori mai rapid !

Se pare că browser-ul celor de la Microsoft, Internet Explorer, se poate mişca mult mai vioi cu ajutorul unui motor JavaScript îmbunătăţit. Pluginul Google Chrome Frame îl ajută tocmai în această privinţă, făcând Internet Explorer 8 să fie de până la 10 ori mai rapid.

Conform testelor efectuate de Computerworld, Internet Explorer 8 ( IE 8 ) cu Chrome Frame a fost de 9,6 ori mai rapid decât IE 8 standard. Computerworld a rulat benchmark-ul JavaScript SunSpider, de câte trei ori pentru IE 8 cu Google Frame şi IE 8 fără plugin, apoi s-a făcut media scorurilor.

Lansat marţi, Chrome Frame permite browser-ului IE 8 să utilizeze motorul de randare al Google Chrome şi anume WebKit (Firefox foloseste Gecko). În plus, este utilizat şi motorul JavaScript V8, responsabil pentru performanţele Google Chrome 3.0.

Google a lansat pluginul ca o modalitate de a îmbunătăţi instantaneu performanţa notoriului şi lentului IE, dar şi ca o modalitate pentru dezvoltatori web să testeze standarde pe care IE8 nu le poate folosi, cum ar fi HTML5.

Un lucru remarcabil este faptul că IE 8 a făcut un punctaj egal cu Google Chrome în testele SunSpider, un semn solid că pluginul transformă în mod efectiv viteza oricărei versiuni de IE într-o viteză echivalentă cu Google Chrome.

Pentru a folosi acest plugin în mod activ (nu este folosit implicit) trebuie să scrieţi „cf:” (fără ghilimele) înaintea adresei dorite. (Ex: „ cf:http://blog.weebo.ro ”)

Puteţi instala Google Chrome Frame folosind link-ul următor: Descărcaţi Chrome Frame.

PS: Chrome Frame poate fi utilizat pe Internet Explorer versiunile 6, 7 şi 8, şi merge atât pe Windows XP, cât şi pe Windows Vista, şi respectiv Windows 7.

Via ITNews

5 thoughts on “Google Chrome Frame face IE 8 de 10 ori mai rapid !”

  1. N-am stat sa vad marea diferenta (ca nu stiu pe ce pagini sa testez), dar de cand am instalat ChromFrame, paginile de pe blogul asta imi genereaza o eroare in IE8, daca le deschid normal. Daca le deschid cu cf:// merg ok. Eroarea e “Unterminated String Constant” in lini diferite cu “Char:120″. Probabil o fi de la versiunea de HTML. Altfel nu o sa stau sa scriu cf: in fata tuturor adreselor, si poate fac si ei un “switch render”, cum foloseam eu un plug-in, numai ca ala mai dadea crashuri. Poate ne lamureste Emanuel cum e mai bine ! 😀

    1. Ooops ! Greseala mea… eroarea aia o am dinainte…. probabil ca s-a mai discutat paicea…dar binenteles ca eu mai folosesc IEu’ doar cand fac update din XP.

  2. @iosys: Eu nu am observat nici o diferenta notabila intre IE 8 cu Chrome Frame si fara (am testat doar pe blog si s-a incarcat parca putin mai greu – poate din cauza cache-ului). Tot nu m-a scapat de “tab hanging” din IE8, asa ca nu cred ca o sa-l folosesct prea des…

    1. Am observat ca acest “tab hanging” dispare cand mai dezactivezi din add-on-uri. Cel mai sesizabil pentru mine a fost dezactivarea unui add-on Java SSV Helper(Sun Microsystems). In rest IE8 isi face treaba decent, zic eu. Sa vedem pe 15 septembrie IE9 beta :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>