Google Chrome OS 20

Chiar daca Google Chrome 20 a fost lansat la sfarsitul lunii iunie, sistemul de operare omonim – Google Chrome OS 20 – nu a ajuns la versiune finala decat astazi.

Google Chrome OS Logo

Pe langa imbunatatirile de stabilitate si securitate, Google Chrome OS aduce si cateva aplicatii noi mult asteptate probabil de utilizatorii acestui sistem de operare.

Acestea sunt legate de suportul offline pentru documentele Google prin Google Docs si suportul pentru aplicatia Google Driveaplicatie ce a debutat de curand si pe iOS.

In plus, si player-ul Pepper Flash (pentru continut Flash) pentru Chrome a fost imbunatatit, iar CR-48 a primit oficial Aura UI.

PS: Google Chrome OS 20 este dedicat Chromebook-urilor ce au acest sistem de operare instalat: Acer AC700, Samsung Series 5, Samsung Chromebook Series 5 550 si CR-48.

Imbunatatirile nu sunt majore, dar este notabil faptul ca Google continua sa sustina o platforma ce nu a avut un succes rasunator.

Avand in vedere seria recenta de produse la care s-a renuntat (si de produse noi aparute – vezi Google Nexus 7), cred ca acest lucru are o semnificatie demna de luat in considerare.

O data cu invazia ultrabook-urilor, piata netbook-urilor are nevoie de un nou imbold. Chromebook-urile sunt tocmai acest lucru: unelte ieftine care te ajuta sa realizezi cateva task-uri mai usor decat pe un telefon mobil.

Urmeaza sa revin cu un tutorial pentru instalarea Google Chrome OS in masina virtuala, Google nefiind atat de binevoitor incat sa ofere imaginile ISO pentru instalarea/testarea intr-un astfel de mediu.

via

One thought on “Google Chrome OS 20”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>