Google Chrome si Google Googles – explicatii oficiale

Recent, Google a decis sa-si prezinte noutatile cu ajutorul unor filmulete foarte bine realizate. Primul produs promovat este browser-ul Google Chrome. Acesta a ajuns de curand in versiunea Beta Public pentru Mac si Linux iar versiunea pentru Windows a primit Extensii (inca in Beta).
Ce face acest clip sa fie interesant? Asta nu o sa aflati de la mine, asa ca va invit sa-l urmariti mai jos. Merita. Iar lucrurile pe care Google le promoveaza prin acest clip chiar sunt adevarate (Viteza, Securitate si Themes)


Cea de-a doua noutate de la Google este reprezentata de Google Googles. Acesta este o continuare logica pentru browser-ul Layar, insa tehnologia a fost deja implementanta pe telefoanele E-Series de la Nokia (Symbian). Numai ca Nokia nu folosea tehnologia pentru cautare vizuala (visual search) ci doar pentru recunoasterea textului de pe cartile de vizita. Un demers extrem de util, dus mai departe de Google Googles care are atat functii de recunoastere a textului (OCR) cat si de cautare vizuala (cautare dupa o imagine, fara text). Pentru mai multe detalii si exemple, urmariti clipul de mai jos:

10 thoughts on “Google Chrome si Google Googles – explicatii oficiale”

 1. @Cipryca: pai Symbian-ul a fost primul.. cu o aplicatie de gen, dar nu au stiut sa o mediatizeze destul si acum nici nu cred ca mai sunt multi care stiu de ea. Google in schimb duce aplicatia pe Android si probabil va avea grija sa fie o aplicatie mult mai buna. Cred ca si pe iPhoneva aparea (doar pe 3Gs, celelalte modele avand camere prea slabe). Lg-ul tau Viewity are OS propriu, dar inchis. Adica nu poate programa cineva aplicatii special pentru el. Din ce stiu e bazat pe Flash, deci teoretic s-ar gasi programatori care sa porteze o astfel de aplicatie. Mai ales ca are o camera destul de buna si RAM/procesor.

  @Zozo: chiar sunt curios daca pe Mac e mai rapid ca Safari-ul lor :D. Astept raspund :D.

  1. @Ionut & restu : Sincer sunt mai multumit de aceasta versiune. Parca ajunge la cerintele de zi. Pe Mac se misca impecabil, din pacate pana acum am schimbat tema de la el si l-am incercat mai mult pe site-uri de “stres” cum ar fi mini clip. Dar am facut si teste in standby cu blog.weebo.ro (o sa vedeti cateva imagini mai jos cu CPU usage si memory usage). Oricum un navigator nu se testeaza o zi sau doua , e nevoie de timp si mai multe teste ca sa observam cat de stabil poate sa fie. Dar pana acum sunt multumit , chiar daca nu am addonurile din FF . Poze mai jos.
   http://picasaweb.google.com/biskit4u/GoogleChrome4024930Screens?feat=directlink

 2. GC FTW!!! :D:D:D
  cel mai tare browser..
  simplu si rapid…
  as i like it… 😀
  am folosit IE… ca oricine..
  dar mananca prea multa memorie…
  imi merge greu…
  am folosit opera… hm….
  destul de dragut… prea multe bars
  Mozzila FF? hm..
  folosit…
  ca orice Windows Maniac… or user :))
  dar nu… nu se compara cu ce Google ne ofera :D…
  super 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>