Google Desktop pentru Windows 7

Google Desktop este o aplicatie de sine statatoare ce integreaza gadget-uri proprii, asemanatoare celor native din Windows 7. Mai mult, spre deosebire de cele din Windows Vista, acestea pot fi deplasate in afara zonei desemnate – sidebar (Google Desktop se poate instala si pe Windows XP).

Principala functie a Google Desktop este cautarea atat in fisierele de pe calculator (asemanatoare Search-ului din Windows 7) cat si pe internet sau prin ultimele site-uri vizitate. Aceste ultime lucruri il fac ceva mai util decat search-ul integrat. Ar fi fost interesant daca l-ar fi putut inlocui.

Si chiar daca nu il poate inlocui, Google Desktop vine cu tine pe orice sistem de operare, adica inclusiv Linux/GNU si Mac OS X. Il puteti incerca folosind link-ul de mai jos:

Install Google Desktop

Insa nu pentru Search folosesc eu Google Desktop ci fiindca eram in cautarea unui calendar care sa se sincronizeze cu Google Calendar (care se sincronizeaza si cu telefonul). Si chiar daca am cautat un calendar-gadget nativ, primele rezultate in cautare au aparut sub forma de gadget-uri pentru Google Desktop.

Fiind utilizator fidel a multe servicii din portofoliul Google am zis ca nu e mare lucru (sunt foarte reticent in a instala programe noi) si l-am instalat. In urmatorul click aveam deja un Google Calendar asa cum il doream. Peste inca patru cinci click-uri aveam si Sidebar-ul Google Desktop ascuns si Gadgetul Google Calendar singuratic pe desktop.

Apoi am descoperit galeria de gadget-uri noi disponibile. Majoritatea au aceeasi functionalitate ca gadget-urile din Windows 7, dar sunt ceva ma orientate catre serviciile Google (Gmail, Google Calendar, etc..).

Momentan sunt multumit, desi am intampinat cateva bug-uri in Google Calendar (si nici unul in Google Desktop), dar inca mai caut un gadget pentru Google Calendar nativ pentru Windows 7 (care sa arate evenimentele din zilele urmatoare si sa nu se blocheze din cand in cand). Sugestii?

3 thoughts on “Google Desktop pentru Windows 7”

  1. “Mai mult, spre deosebire de cele din Windows Vista, acestea pot fi deplasate in afara zonei desemnate – sidebar”

    Fals. Si in Windows Vista pot fi scoase din Sidebar.

  2. @Wolftail: Multumesc pentru interventie. M-am documentat un pic si am vazut ca pot fi rulate chiar in afara sidebar-ului. Nu am folosit Vista decat pentru foarte putin timp si nu stiu cum de nu le-am scos din sidebar :). Am ramas oricum cu impresia gresita. Voi corecta si articolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>