Google ne prezinta Chrome OS – imagini si video

Google anunta Chrome OS in luna iulie a acestui an. Se stia ca va fi destinat netbook-urilor, navigarii pe internet si ca va fi bazat pe kernelul Linux, ramanand totodata open-source. De atunci toata lumea a incercat sa afle cat mai multe despre Chrome OS, ba chiar, la un moment dat o versiune neoficiala a fost descarcata de pe site-ul proiectului Chromium.


Cum descrie Google Chrome OS?


– Chrome OS este de fapt un hibrid browser-sistem de operare

– toate aplicatiile sunt webapps.

– fiecare aplicatie este executata in propriul ecosistem de protectie

– la fiecare pornire sau oprire Chrome OS verifica integritatea codului sursa

– Chrome OS va fi o expresie a pasiunii Google pentru viteza. Inlaturarea proceselor inutile, optimizarea proceselor necesare si recomandarea de componente hardware catre producatori.

– versiunea curenta a Chrome OS booteaza in 7 secunde

*Pentru a naviga la pagina urmatoare, selectati pagina dorita de sub Related Posts (Pages 1 2 3 4) sau deasupra articolului.

10 thoughts on “Google ne prezinta Chrome OS – imagini si video”

  1. @Ady: mersi mult pentru link :d. Teoretic ar trebui sa se gaseasca si pe pagina Chromium, insa eu nu am mai avut timp sa-l caut fiindca am plecat la Suceava in blogtrip.

  2. Am testat Google Chrome OS in VMware (ms ady pt link) si pot sa spun ca il gasesc cam inutil. Este pur si simplu un sistem de operare redus la un browser. Acelasi lucru s-ar putea obtine si instaland chrome pe linux si ai avea si avantajele unui sistem de operare cu aplicatii,jocuri etc (tot gratuit). E un concept interesant. Si e rapid. Dar mi se pare o involutie sa renunti la toate programele si sa ramai doar cu un browser cand ai putea sa fi cu ele SI cu browser. E adevarat ca sunt multe site-uri online care replica fidel functionalitatea unor programe dar doar UNORA si atat.
    Si acum partea cea mai tare: ce te faci daca nu ai net?
    Sunt foarte curios care va fi cursul evolutiei lui Chrome OS. Google chiar ar putea face ceva revolutionar si sper acest lucru. Recunosc ca este prima versiune dar nu m-a impresionat deloc… nimic special.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>