Google pregateste un sistem de operare bazat pe Chrome!

Google Chrome OSDin moment ce Microsoft s-a relansat pe piata motoarelor de cautare cu Bing, Google nu putea sa stea cu mainile in san, si chiar daca nu si-a updatat/upgradat in vreun fel motorul de cautare, vine din urma cu Google Chrome OS.
Acesta va fi un sistem de operare open-source care va fi initial indreptat spre piata de netbook-uri, alaturi de Windows 7 Starter. Chiar daca pretul va fi redus, pe piata netbook-urilor, Windows XP conduce mai mult decat detasat, cu un procent de 96% (dupa unele statistici), procent in defavoarea Linux OS.
Chrome OS este un proiect separat de Android dar va fi compatibil atat cu procesoarele x86 cat si cu cele ARM.
Principalele avantaje ale lui Google OS vor fi
– viteza (atat de pornire cat si de exectuare a aplicatiilor)
– securitatea (regandita de la baza)
– dimensiunile reduse.
Cu Google activand pe din ce in ce mai multe domenii (mail, gears, browser, mobile OS, computer OS), cel mai mult are de castigat utilizatorul. In spiritul concurentei, companiile care vor pierde procente seminificative din vanzari/utilizatori vor trebui sa inoveze si sa faca oferte de pret competitive.
Google Chrome OS este asteptat sa apara abia in 2010.

13 thoughts on “Google pregateste un sistem de operare bazat pe Chrome!”

  1. Hmmmm… oare cum o sã fie sistemu ãsta?? chiar sunt curios… … sperãm sã merite … mã interesez chiar akum….

  2. Am auzit ca o sa fie aproape ca Windows SO… doar ca are alt sistem de securitate.. da in rest… are tot ce are Windows…. +cateva chestii …. .. Om trai si vom vedea…

  3. Ma, o sa aiba suport complet pentru Google Web Apps, ceea ce ii adauga destul de multa functionalitate, Maps, Docs etc… O sa fie mai usor si probabil mai user friendly decat sistemele de operare pe baza de Linux, asta va face si Ubuntu sa evolueze. We just have to sit back and enjoy the competition view :D.

  4. Mai vedem noi cand o sa apara macar un Beta. Totusi nu cred ca intr-un an de dezvoltare, Google ar putea sa ajunga 25 de ani de experienta ai lui Microsoft :).

  5. Da, tocmai am instalat si eu versiunea aia stabila si e destul de buna. E fain ca poti cauta direct, fara sa intrii pe google. Deci m-am inselat, nu-i rau, dar tot la firefox raman :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>