[Guest Post] Rohos Mini Drive ajuta la criptarea fisierelor Skype

Skype a devenit un instrument important pentru convorbiri în lumea de afaceri, dar este la fel de util si pentru comunicarea între prieteni și rude aflate departe de casa. Forte multă informație se păstrează în forma deschisă în Skype, toate fotografiile, fișiere transmise. Cred că mai mulți se gândesc la păstrarea informației confidențiale, intr-un mod sigur, pentru a nu fi o țintă ușoară pentru cei curioși.

Sunt descrise diverse metode pentru a citi corespondența din Skype. Așa că un utilizator rau intentionat poate citi informația privată. Vreau să vă arăt cum poate fi ascuns profilul Skype în cîteva click-uri.

Cum se ascunde profilul Skype?

Scop – criptarea datelor confidențiale

Instrument – programul gratuit Rohos Mini Drive, bazat pe criptarea cu algoritmul AES 256.

Pasul 1.

Descărcați și instalați Rohos Mini Drive pe calculatorul dvs. Link-ul se gaseste mai jos:

Download Rohos Mini Drive

Pasul 2.

Creați discul criptat pe orice unitate USB sau HDD. Conectați discul, el este protejat cu parola și concomitent criptat. Criptare se face automat cu drag-and-drop. Limita de criptare în Rohos Mini Drive este 2 GB.

Pasul 3.

Închideți aplicația Skype. În fereastra principală Rohos Mini alegeți opțiunea Ascunde folder

Din momentul aceasta folderul cu profilul Skype va fi transferat în Rohos disc criptat. După ce a să fie substituit cu icona (shortcut). Ceea ce va permite folosirea aplicației Skype in mod obișnuit.

Pasul 4.

Apăsați OK.

Atentie insa, aplicația Skype nu va porni dacă Rohos disc va fi deconectat.

Pasul 5.

Este important să dezactivați lansare automată deoarece fisierele programului vor fi pe stick, iar acesta va fi, cel mai probabil, deconectat la pornire.

PS: alte functionalitati ale Rohos Mini Drive ar mai fi:

– crearea de directoare criptate protejate cu parola
– crearea de directoare virtuale in functie de necesitatile documentelor deschise din drive (astfel incat informatia sa nu ajunga sub nicio forma intr-un spatiu nesecurizat/criptat)
– crearea de partitii sau containere criptate pe HDD sau USB flash drive (spatiul este limitat in editia gratuita la 2GB)

Nota: acesta este un guest post scris de Amid Dima pentru Windows 7 Bucharest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>