Heroes of Newerth – Free To Play

La sfarsitul lunii trecute a avut loc o mutare neasteptata din partea celor de la S2 Games – renuntarea la plata unica pentru jocul Heroes of Newerth.

Schimbarea a urmat unor serii de weekend-uri de joc gratuite, sau a unor saptamani intregi de HoN (asa cum am anuntat).

Lansat public inca din 2010, jocul a strans numerosi utilizatori din randul jucatorilor de Dota si s-a distantat ca cel mai bine realizat joc din aceasta gama. V-am povestit despre avantajele sale in articolul precedent. Acum voi insista numai asupra schimbarilor aduse de “gratuitatea” nou lansata.

Avand la orizont concurenti precum League of Legends, Dota 2 de la Valve si inca un probabil concurent de la Blizzard, S2 Games au trebuit sa isi regandeasca modelul de bussines.

Banii obtinuti de pe urma vanzarii jocului cu o taxa unica de 30$ au ajutat probabil la dezvoltarea acestuia, dar taxa unica nu cred ca era un plan sustenabil pe termen lung. Ma gandesc ca serverele au costuri lunare, iar daca un jucator joaca ani de zile cu doar 30$ acestea nu sunt acoperite. De aceea s-a trecut la cumparaturile in-game – referitoare in principal la skin-uri pentru eroi.

Acum, se pot cumpara eroi inainte ca acestia sa apara in joc, jucatorii obtinand astfel avantaje fata de ceilalti. In plus, jucatorii care au platit deja au un statut mai special, putand alege oricare erou din gama variata a Heroes of Newreth. Jucatorii Basic pot alege dintr-o selectie de doar 15 eroi. Pentru mai multi eroi trebuie sa jucati mai mult sau sa ii cumparati.

Pentru a trece de stadiul de Basic, va trebui sa obtineti Level 5 sau sa cumparati monede speciale care sa va asigure acest lucru. Cele doua posibilitati au scopul de a responazibiliza jucatorii si a tine cat mai departe spammerii, trolli si alti asemenea – specimene des intalnite in jocurile online gratuite si nu numai.

In principiu mi se pare o miscare buna. Voi incerca sa-mi conving cat mai multi prieteni macar sa-l incerce si sper sa ramana la fel de echilibrat si dupa aceasta schimbare. Daca vreti sa jucam (nu prea am timp in ultima vreme, dar putem sa ne strangem cumva, cred), nick-ul meu pe HoN este: me_DGT.

Pentru a va face un cont nou accesati link-ul de mai jos:

Creare cont HoN

Pentru a descarca jocul (pentru orice platforma: Linux, Mac OS, Windows) link-ul este urmatorul.

Download Heroes of Newerth

Nota: va puteti face cont si din joc, fara a accesa pagina de mai sus.

4 thoughts on “Heroes of Newerth – Free To Play”

  1. Misto.. eu stiam de 20 eroi pt basic,dar e tot una 15/20. Si nu era chiar neasteptata mutarea,tinand cont de balanta puternic inclinata catre rivalul direct LoL care a devenit in totalitate f2p cu ceva timp in urma… iar impactul a fost enorm comunitatea crescand la cateva milioane bune 😀

  2. @Ciprian: Balanta era inclinata spre LoL din cauza numarului de utilizatori si, cum ai spus si tu din cauza gratuitatii, insa HoN are alte atribute, care mie personal mi se par mai importante. Sa vedem acum cat va creste comunitatea si daca serverele vor reusi sa ramana in picioare :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>