Iconite fara denumire in Windows 7

Probabil ati observat pana acum faptul ca iconitele aplicatiilor sau documentelor nu pot fi create fara un nume. Atunci cand incercam sa stergem denumirea aplicatiei pentru a pastra doar iconita, ne lovim de refuzul sistemului de operare.

Intr-un fel este normal. Daca nicio iconita nu ar avea nume, ar inseamna, de fapt, ca toate au acelasi nume (un caracter “blank/spatiu” spre exemplu). Lucru pe care niciun sistem de operare nu cred ca l-ar gasi agreabil.


Dar ce ati spune daca am reusi sa redenumim iconitele cu cate unu, doua, trei spatii/blank-uri? Ar fi acceptabil si pentru sistemul de operare, dar si pentru obiectivul propus. Numai ca Windows 7 nu permite denumirile iconitelor formate din unul sau mai multe spatii.

Ei bine, pentru realizarea “trick-ului” apelam la Windows Character Map Tool – altfel spus, la caracterele speciale (ASCII) ce pot fi utilizate prin apasarea tastei ALT si apoi a unui sir de cifre. Nu toate caracterele beneficiaza de un cod folosind tasta Alt. Din ce am observat doar caracterele speciale si care nu se gasesc pe tastatura in mod explicit isi gasesc alternativa intr-o combinatie de taste.

Acum ca am lamurit metoda utilizata, nu ne mai ramane decat sa alegem o iconita de pe desktop (sau de oriunde altundeva), sa o redenumim, iar in locul denumirii precedente sa tastam ALT+255. Pentru urmatoarea iconita tastam de doua ori aceasta combinatie: ALT+255 ALT+255 (pentru a nu avea aceeasi denumire) si asa mai departe.

Daca va intrebati de ce am avea nevoie sa ascundem numele iconitelor, ei bine, va pot da trei exemple:

1. Activarea DreamScene pentru Windows 7 are deficitul afisarii eronate a denumirii iconitelor; exista o solutie pentru aceasta afisare, dar si ascunderea denumirii poate fi utilizata

2. Utilizarea unei imagini de fundal cu scop organizatoric de genul camerei goale prezentate intr-un articol precedent

3. Avand in vedere ca folosim majoritatea iconitelor de pe desktop zilnic.. cred ca numele doar ocupa spatiu si nu contribuie in sens pozitiv la aspectul vizual.

12 thoughts on “Iconite fara denumire in Windows 7”

 1. La mine nu merge. Am win7 x64. Cu alt stg nu apare nimic, iar cu alt dr apar 2 caractere ascii, dar dupa enter raman ca nume acele caractere.

 2. interesant, Ionut. Atentie ca ai lasat un link de la articol. Ajungi la articolul mama (sursa) daca dai un click pe “P” – Probabil -.
  Ovi

 3. Dar…si un program din meniul start de exemplu: IExplorer: va fi afisat fara denumire :)) chestia asta era de mai mult timp dar…uitasem de ea: am renuntat la aceasta vazand ca ascunde si numele unui program din meniul Start.

 4. …pai toate icoanele de pe desktop le poti pune in foldere (facute pe desktop) pe categorii ,foldere care pot fi ascunse sau parolate …nu e mai simplu ?

 5. @Alex: nu e Alt+stg ci Alt+2+5+5 (prescurtat Alt+255). Eu tot pe Win 7 x64 am incercat si a mers.

  @Valean: buna completare :D.

  @ovius: ai fost mai atent decat mine. corectat :).

  @RaulFloryn: depinde unde redenumesti iconita: programului sursa sau scurtaturii. daca redenumesti scurtatura ar trebui sa fie totul ok.

  @Iulian: in functie de scop… Scopul meu cel putin, nu a fost sa ascund aplicatia, ci a fost unul pur estetic… si-asa recunosc fiecare program/aplicatie dupa iconita. Chiar nu mai am nevoie si de denumire.

 6. @Alex: ah.. intelesesem eu gresit.. incearca cu numlock activat si cu tastele din dreapta… nu are de ce sa nu mearga.. Totusi.. cauta charmap in Start->Search (ar trebui sa-ti gaseasca charmap.exe) si vezi acolo daca ai aceleasi caractere ca mine (afisate in imaginea de mai sus).
  PS: daca folosesti laptop, va trebui sa blochezi cumva functionarea tastelor numerice pe numere. In cazul meu a fost vorba de Fn+NumLk. Apoi am apasat Alt+KII (literele au devenit cifre dupa activarea NumLock). Succes.

 7. Hahahaha :))
  Cand eram in liceu, pe Win 95 si Win 98, redenumeam folderele de joc-uri cu astfel de coduri (le vedeai in Windows, dar nu le puteai accesa) … astfel nu mai reuseau profesorii sa ne stearga jocurile decat prin format :)…

 8. Eu nu am inteles!cum trebuie sa fac?Dau click dreapta redenumire si apoi cum apas simultan alt si celelalte cifre? ca nu imi iese nimic???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>