Ikee – primul virus (vierme) pentru iPhone

A aparut primul vierme destinat telefoanele mobile iPhone. Acesta ataca doar telefoanele care au fost jailbreakuite sau crackuite (nu si pe cele pastrate cu software-ul original).

Exista patru versiuni ale viermelui, facute de aceasi persoana, acesta fiind distribuit prin intermediul paginii sale de Twitter.

In stadiul actual Ikee nu provoaca pagube mari, insa codul este disponibil pe internet si probabil vor aparea versiuni mult mai daunatoare. Creatorul virusului este un student in varsta de 21 de ani pe nume Ashley Towns.


Versiunile actuale afecteaza telefoanele pe care utilizatorul a lasat parola default adica “alpine”. Compania F-Secure ofera un tutorial pentru schimbarea parolei, in caz ca nu ati facut-o deja. Momentan singura paguba provocata este schimbarea wallpaper-ului ca in imaginea de mai jos, dar este recomandat sa fim precauti.
Ikee iPhone virus
Se pare ca viermele s-a raspandit preponderent in Australia si se raspandeste prin scanarea de IP-uri ce pot fi contaminate, clasa de IP-uri provenind din Australia. Dupa ce este infectat un iPhone, i se dezactiveaza SSH-ul pentru a preveni reinfectarea.

2 thoughts on “Ikee – primul virus (vierme) pentru iPhone”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>