Imagini cu Windows 8 direct din China

Ei bine, acum ca ne-am delectat cu toate versiunile Windows, de la Windows 1.0 la Windows 7, cred ca e timpul sa privim putin in viitor, catre Windows 8.

Curierul pretioaselor informatii este un site chinezesc cu o tematica asemanatoare cu a blogului de fata: win7china.

De la acestia aflam ca:

– instalarea driverelor este ceva mai grafica:

windows 8 taskbar driver

– instalarea Windows 8 va fi de 2.5 ori mai rapida decat instalarea Windows 7 – ajungand la doar cateva minute in cazul unor configuratii mai performante.

– timpii de pornire (boot), inchidere (shutdown) vor fi cu mult imbunatatiti

– va fi prezent un buton de resetare a sistemului de operare – Push To Reset – a carui functie este de a readuce sistemul la setarile initiale de dupa o instalare curata (in doar cateva minute). Acesta nu va fi doar un System Restore ci va reinstala sistemul automat, precum o fac deja functiile de back-up OEM de pe diverse laptop-uri (totusi, nu atat de rapid). In plus, Windows va detecta si aplicatia sau cauza problemei, iar reinstalarea va fi facuta fara aceasta aplicatie. Avem in fata o evolutie a sistemului de back-up.

Windows Phone 8 va fi bazat pe kernelul ARM al Windows 8 (anuntat si demonstrat in cadrul CES 2011(link))

– interfata “touch” va putea fi customizata de partenerii OEM (dupa modelul Touch Wiz – Samsung sau HTC Sense de pe Android)

– exista o posibilitate sa vedem o versiune Windows 8 Beta chiar in iunie 2011. (daca build-ul M3 inceput pe 28 februarie va fi finalizat la timp)

– Windows 8 va suporta recunoastere faciala prin intermediul unei camere atasate sau prin intermediul Kinect.

– s-ar parea ca vom avea si o functie asemanatoare Drive Extender(prezenta initial pe Windows Home Server Vail), dar pentru directoare

– wallpaperele din build-urile acutale Windows 8 (link) contin mesaje sugestive

windows 8 wallpaper

windows 8 wallpaper

– serviciile Windows Live vor fi integrate in Windows 8 ca parte a procesului de trecere catre “cloud”. Integrarea va presupune logarea in Windows folosind datele Live ID. Avatarul va fi prezent in taskbar iar personalizarile individuale ale contului Live vor fi purtate de pe un calculator pe altul.

windows 8 Live ID
imagine de profil din Windows Live
windows 8 Live ID
imagine de profil in taskbar

9 thoughts on “Imagini cu Windows 8 direct din China”

 1. @Dumitrel: intr-adevar :).

  @Cipryca: zvonurile vorbesc despre doua interfete separate, una pentru touch si una pentru desktop…. Legat de imbunatatiri, nici la Windows 7 nu le-am vazut prea devreme, si oricum nu au fost schimbari majore. In plus Microsoft nu modifica radical interfata de la un sistem la altul. Totusi interfata touch va fi complet noua… si destul de indrazneata daca ne legam de afirmatia lui Ballmer: “riskiest product yet” (sau ceva de genul :) ).

  1. Cele doua interfete la care te referi se numesc (dupa spusele unora) “Wind” (interfata 3D pentru versiunea desktop) si “MoSh” adica “Modern Shell” pentru varianta tablet care va avea pare-se lucruri in comun cu WP7 cel putin in ceea ce priveste live tiles-urile.
   Cat despre timpul de instalare (am auzit ca e ceva gen 8 minute pe un sistem cu 24 de GB de ram) evident ca depinde si de configuratia fiecaruia dar ar fi foarte misto sa fie chiar mai scurt la Win8. (nu ca m-ar deranja cele ~ 15 min pt. instalarea lui Se7en, da’ vorba aia, intotdeauna se poate mai bine).
   Unii spun ca primu beta ar putea sa apara chiar devreme, in iunie, altii spun ca prin toamna pe cand este PDC-ul, altii ca o sa fie de fapt in ianuarie 2012. Deocamdata nu putem decat sa ne “delectam” cu leak-uri care bineinteles sunt intentionate, ca doar daca MS chiar ar vrea sa nu stim nimic despre 8 (sper sa se cheme Infinity) nu am sti nimic.Vom vedea :)

 2. Salut tuturor si windows 8 va avea gnome compiz integrat?
  kernelul de ce nu se aduce de la linux? a da si sistemul de securitate asta lipseste foarte mult!
  Alta terminalul daca tot suntem la gnome lipseste foarte mult din windows
  si toate acestea adunate windows tot nu are comunitate!
  Deci e adevarat ca windows e un clon linux asta e.
  De ce e linux mare ? fiindca lucreaza 2000 de programatori liberi la el !!!!
  Nu va dati seama ce inseamna asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>