Impresii / Instalare Windows 7

Dupa ce ati downloadat imaginea DVD-ului trebuie sa o copiati pe un DVD. Eu folosesc Nero si functia de Burn Image to Disc. Cei care folosesc programe de virtualizare si mount image pot sa sara peste acest tutorial. Este adresat utilizatorului de rand.

Cerintele minime sunt:
Procesor: 1Ghz;
RAM: 1GB;
Spatiu Hdd: 16GB;
Memorie video: 128MB si compatibilitate DirectX 9 (pentru interfata Aero)

Installer-ul este aproape identic cu cel din Vista, iar pasii sunt urmatorii:

Pasul 1: Asigurati-va ca aveti o partitie de pe care ati mutat toate datele importante (microsoft spune 16GB, dar din ce am mai citit, va fi nevoie de minim 40GB oricum)
Pasul 2: Verificati in Boot sequence din BIOS daca primul device de boot este CD-rom-ul (dvd-rom-ul), daca nu este setati-l si apoi nu uitati sa salvati.
Pasul 3: Puneti DVD-ul in DVD-rom si dati restart, inca mai e timp sa va aduceti aminte dk aveti ceva important pe partitia pe care urmeaza sa instalati Windows 7.
Pasul 4: Apasati o tasta atunci cand vi se va cere acest lucru (Press any key to boot from cd…)
Pasul 5: Acum selectati limba si apoi selectati sa instalati windows-ul.
Pasul 6: Daca aveti Vista SP1 puteti sa upgradati, dar recomand o instalare noua (custom install), instructiunile vor continua pentru instalarea de la zero.
Pasul 7: In fereastra care va cere sa selectati partitia de instalare activati din partea dreapta Advanced drive options si formatati partitia aleasa. Dupa formatare, dupa cum bine stiti datele de pe partitia selectata vor fi pierdute.

De aici instalarea ar trebui sa decurga fara probleme (mai aveti de ales optiunile pentru ceas, regiune si limba) si in cam 25-30 de minute ar trebui sa stati in fata unui desktop curat de Windows 7 (nu inainte insa de a introduce totusi un user si eventual o parola). O sa obervati ca loading screen-ul a fost substantial imbunatatit fata de versiunile anterioare, in locul clasicului loading bar fiind prezenta o animatie chiar atractiva, aproape ca iti pare rau ca nu sta mai mult pe ecran. Timpul de boot este cam acelasi cu Vista. Nu am testat inca pe un calculator mai vechi, dar spre deosebire de vista sau xp, nu am observat nici o crestere o data cu instalarea de noi programe (si automat incarcarea registry-lor).

4 thoughts on “Impresii / Instalare Windows 7”

  1. buna vreau si eu sa ma ajute cineva am avut vista instalat dupa care xpsp2 acum as vrea sa instalez win7 dar nu mai lasa imi spune “ca windows 7 meneger connot be instaled on sistem earlier than windows vista x 86
    si inca ceva am avut probleme cand am instalat xpsp2 si acum nu mi deschide instalarea de yahoo mesenger se comporta ca la windows 98

  2. salut as vrea sa te intreb daca atunci cand instalez windows 7 eu acuma am windows xp(am 2 partitii una C si alta D) in C am instalat windowsu acuma cand instalez windows 7 se sterge si partitia D sau doar C unde este windowsu instalat? multumesc astept raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>