In Memoriam Steve Jobs

Steve JobsIn aceasta dimineata unul dintre cei mai mari inovatori in domeniul calculatoarelor s-a stins din viata dupa o indelungata lupta cu cancerul.

Initial, cand am aflat vestea, am crezut ca este o gluma. Nimic nu era sigur, erau multe semne de intrebare, dar mai apoi valul vestilor a fost confirmat chiar de catre Apple.

Poate fi un cliseu, dar in afara de calculatoare, Jobs a schimbat lumea. A revolutionat felul in care folosim un smartphone, a redefinit segmentul tabletelor, a reinventat music-player-ul si calculatorul personal la vremea lui.

A avut curaj si vointa pentru a-si transforma ideile, visele, in realitate si este printre putinii care chiar au resuit. A gasit in oamenii potriviti resursele de care a avut nevoie pentru a avea succes.


In astfel de momente nu mai exista concurenta, disputele sunt lasate la o parte. Google a marcat pagina de pornire a motorului de cautare cu numele lui Steve Jobs, Bill Gates, presedintele Obama si multi alti lideri si oameni de afaceri si-au exprimat regretul pentru pierderea colegului sau prietenului care a fost Steve Jobs.

Jobs este un adevarat exemplu pentru noi toti, o sursa de inspiratie pentru multi, iar acum, nu pot sa nu ma intreb cine va conduce in continuare pe drumul inovatiei. Cine va fi liderul care va face tehnologia sa avanseze in cel mai alert ritm. Cine va iesi din cutie pentru a reinventa ? Fara sa fie impinse de la spate sau fara un nivel la care sa aspire, marile companii uita sa inoveze si se multumesc intr-o inertie care nu este benefica progresului…

Pentru aceia dintre voi care nu stiu, Steve Jobs a tinut un discurs memorabil absolventilor facultatii Standford. Inregistrarea este mai jos:

Jobs s-a aflat intotdeauna contra cronometru dar nu a renuntat niciodata la lupta si la munca. A trait in 56 de ani mai mult decat pentru o viata intreaga.. A muncit pana in ultima clipa si de aceea a trait pana in ultima clipa. Si-a iubit familia si creatiile si a iubit inovatia. Pentru toate aceste lucruri ii multumesc.

RIP Steve Jobs!

5 thoughts on “In Memoriam Steve Jobs”

  1. Dumnezeu să-l odihnească! Să-i fie țărâna ușoară! Un mare geniu a trecut în neființă și sunt sigur că Apple va continua pe același drum pe care l-ar fi urmat și domnul Steve Jobs.

  2. Nu sunt potrivite sau destule cuvintele pentru a defini un moment ca acesta. Imaginea cu “admiratorii” d-lui Steve Jobs in care acestia tineau iPad-ul in care se vedea o lumanare aprinsa mi s-a parut deosebita si potrivita. Fara alte cuvinte: Dumnezeu sa te aiba in paza Steve Jobs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>