Instalare Windows 8 – imagini

Cred ca sezonul Windows 8 al serialului Microsoft va fi de aceasta data intretinut de Winreview.ru, in locul lui wzor.net care a dus in spate sezonul Windows 7.

Windows 8 logo

De la acestia vin inca o data informatii in premiera legate de Windows 8. Asta la nici o zi de la zvonurile conform carora Windows 8 ar fi trimis deja catre companiile OEM pentru teste.

Se pare ca distributia actuala (6.2.7971.winmain.110324-1900) a Microsoft Windows 8 vine cu o unealta installprep.exe ce face posibil upgrade-ul de la Windows 7.

Dupa rularea acestei aplicatii vom avea in fata primul ecran al instalarii noii versiuni de windows.

Windows 8

Grafica interfetei de upgrade este similara celei din Office 15 si integreaza elemente din Metro UI – felul si dimensiunile fonturilor, amplasarea textelor.

Windows 8 installer

Totusi, pe parcursul instalarii Windows 8 este necesara introducerea unui Product-Key, lucru care nu poate fi ocolit asa cum este posibil in Windows 7.

Windows 8 Product-Key

La fel ca in cazul upgrade-ului de la Windows Vista la Windows 7, instalarea ofera pastrarea setarilor si a documentelor pentru a face tranzitia cat mai usoara.

Dupa instalare, avem in fata deja binecunoscuta imagine de fundal, de data asta cu un adaos de “Microsoft Confidential

Windows 8 Background

Instalarea a fost realizata in VirtualBox, Windows 8 fiind incompatibil in acest moment cu VMWare, aratand un inlocuitor pentru Blue Screen of Death si anume Black Screen of Death (probabil pentru a pastra numele BSOD) ce vine si cu un nou design.

Windows 8 BSOD

Conform wzor.net, build-ul trimis catre OEM prin Microsoft Connect ar putea fi disponibil in cateva zile (la sfarsitul acestei saptamani). Sunt destul de nerabdator sa vad daca vom gasi si alte modificari mai putin vizibile.

12 thoughts on “Instalare Windows 8 – imagini”

 1. In plus, am auzit ca primul beta o sa fie disponibil undeva prin tomana (ceea ce coincide oarecum cu PDC) desi cred ca o sa avem un leak chiar mai devreme. A da, si cica Win8 (sper sa nu ii spuna asa, macar sa gaseasca un nume mai …inteligent :)) ) o sa aiba un feature “History Vault”, dupa cum se zice ceva asemanator cu Time Machine de pe OS X. Bine, din cate am auzit o sa fie mai degraba o interfata prin care sa fie posibil sa vezi copiile mai vechi ale fisierelor din Win. Let the hunt begin!

 2. @Sszecret: Ce e ciudat la Windows 8 e ca nu are inca nume de cod.. Windows 7 a fost Vienna. Ceea ce ma face sa ma gandesc daca nu cumva Windows 8 este numele de cod :). Totusi, in ultima vreme Microsoft nu prea mai complica numele produselor, ceea ce este un lucru foarte bun dupa parerea mea. Nu trebuie sa-i zica Bear sau Zebra ca sa stiu ca e urmatoarea versiune de Windows; un numar ajunge. Dap, am citit si eu zvonuri legate de un beta in toamna… Ce sa zic, e cam devreme, dar se pare ca se grabesc un pic pentru a prinde un vagon bun in trenul Tablet-PC/Slate.
  Eu sper ca leak-ul sa apara weekendul asta. Wzor FTW!

 3. Wow. Avem tot mai multe informatii despre noul Windows 8. Nici Windows 7 nu s-a miscat atat de repede. Daca tot avem atatea scapari, eu banuiesc ca Windows 8 Alpha/Beta este foarte aproape. Poate o sa avem un beta public chiar in iunie 2011.
  PS (partial derivare de la subiect):ti-am povestit despre blogul despre Windows 8 pe care il administrez. Acesta o sa treaca printr-un proces de rebranding (nume si design). Ma gandeam ca blogul sa se numeasca ‘Windows 8 Bucharest”. Esti de acord?

 4. Poate chiar Milestone a fost/este numele de cod pt win8… :-?? De ce nu.. pana la urma se potriveste cu produsul,care se vrea a fi inca un pas in fata in tehnologia curenta.
  @Iulian.. si eu tot asa citisem prin diverse articole… ca daca totul decurge si Milestone 3 se termina la termenul limita (ceea ce s-a intamplat din cate stiu) prin Iunie o sa avem primul Beta… :-?? Totusi.. pana in toamna e cam tarziu cred eu.

 5. Asa este. Milestone a fost si este numele de cod pentru Windows 8. Ai perfecta dreptate ,Ciprian. Lansare nu are cum sa fie amanata pana in toamma,deoarece acesta a fost “ritmul” Microsoft la fiecare OS (mai putin Vista :)) ). Plus ca,am postat pe blogul meu un tabel confidential Dell care anunta lansarea unei tablete cu Windows 8 pana in 2013,asa ca Microsoft nu poate sta pe loc.

 6. @Ciprian.Brc @Iulian Deaconu: Milestone nu este numele de cod pentru Windows 8. Milestone este o denumire data unei anumite etape in dezvoltarea unui produs. In traducere adaptata ar fi “etapa”, cred. Este daca vreti o faza precursoare fazei de Beta sau RC, o alta denumire pentru faza Alpha din dezvoltare :).

  @Iulian Deaconu: 2013 nu este chiar asa aproape… am vazut si eu tabelul de pe blogul tau. Legat de denumire, cred ca voi lua trecerea ca pe un compliment :), deci nu ma deranjeaza :). Totusi.. si blogul de fata va trece la randul lui printr-o schimbare si un rebranding… dar nu pot sa spun mai multe despre asta deocamdata :).

  1. „Milestone” îmi zicea cineva că e „piatră de temelie”, o versiune foarte „fragedă”, „tânără” care ne prezintă puţin din ceea ce ar putea fi în versiunea finală. :)

 7. Ionut,multumim pentru explicatii.
  In privinta acestui blog am o banuiala ca el va avea parte de o transformare foarte mare si spectaculoasa o data cu trecerea la noul domeniu. Am dreptate?
  Si blogul meu este aproape de rebranding. O sa incerc sa urmez modelui Windows 7 Bucharest si sa ii aduc un fratior respectabil.
  Noul blog se vrea un ‘Winreview romanesc” ca sa zic asa. Numai ca el se va ocupa numai de zvonurile despre W8. Sper sa fie un proiect cat mai reusit.
  Iti doresc succes si multi vizitatori pe toate blogurile Weebo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>