Instalarea Windows 8 in imagini

Inainte de a trece la dezinstalarea Windows 8, m-am gandit sa va ofer si cateva imagini de la instalarea Windows 8 in dual-boot.

Totul a inceput cu apasarea tastei F12 pentru a selecta bootarea de pe stick-ul USB pe care am copiat ISO-ul Windows 8.

Windows 8 Install

Instalarea incepe la fel ca cea a Windows 7, dar culorile de inceput sunt ceva mai inchise. Incearca sa trasmita mesajul ca este vorba de un alt sistem de operare, chiar daca intr-un stadiu incipient de dezvoltare (asa-zis incipient, fiindca este comparabil ca functionalitate si stabilitate cu Windows 7 Beta)

Windows 8 Install

Windows 8 Install

Windows 8 Install

Alegerea partitiei este identica cu cea din Windows 7. Partitia pe care Windows 8 va fi instalat trebuie sa fie formatata in sistemul NTFS.

Windows 8 Install

Instalarea propriu-zisa dureaza undeva la 20-30 de minute si urmeaza aceeasi pasi ca instalarea Windows 7.

Windows 8 Install

Dupa restart avem in prim plan ecranul de pornire al Windows 8 Developer Preview.

Windows 8 Install

De acum incolo instalarea este diferita de cea din Windows 7. Pentru inceput trebuie sa alegem un nume pentru calculator.

Windows 8 Install

Daca avem acces la o conexiune internet, in pasul urmator este recomandat sa facem acest lucru.

Windows 8 Install

Pentru celelalte setari, se poate opta pentru selectarea customizata (care are mai multi pasi) si cea “Express“. Eu am ales calea simpla deoarece nu aveam, la acel moment, nevoie de nimic altceva decat ce era setat implicit. Setarile pot fi schimbate ulterior.

Windows 8 Install

Pentru logarea initiala am folosit un email cu un Windows Live ID atasat. Avantajul principal este sincronizarea preferintelor si a unor date personale in acest cont.

Windows 8 Install

Windows 8 Install

Fara sa-mi dau seama, instalarea a luat sfarsit si eram intampinat de noul Start Screen Metro UI din Windows 8.

Windows 8 LogOn

Windows 8 Start Screen

Navigarea este facila chiar si fara un ecran touchscreen. Mouse-ul si tastatura se descurca binisor. Am incarcat si cateva aplicatii, dar am facut poze numai lui Internet Explorer 10, pe care il puteti vedea mai jos.

Plasarea tab-urilor si a elementelor de navigare in portiuni opuse ale ecranului nu este tocmai o alegere potrivita pentru navigarea fara touchscreen, dar in acest scenariu putem folosi Internet Explorer 10 non MetroUI.

Windows 8 - Internet Explorer 10

Si fiindca tot am vorbit de aplicatii non MetroUI, mai jos este Windows Explorer-ul din Windows 8 cu ale sale butoane in stilul Ribbon UI.

Windows 8 - Windows Explorer Ribbon UI

Ecranul de standby al Windows 8 este cel deja cunoscut, dar il reiau mai jos pentru ca, nu-i asa, arata chiar bine.

Windows 8 Standby Screen

10 thoughts on “Instalarea Windows 8 in imagini”

  1. @Cristi: ciudat… mie imi merge pe placa grafica integrata si din ce stiu eu, driverele generice ATI/nVidia functioneaza… in cazul tau nu a gasit nici vreun update?

  2. Salut. Are cineva vreo idee, de ce dupa restart si ecranul de pornire monitorul ramane negru si nu mai continua instalarea? Am incercat ambele versiuni, 32 si 64, dar aceiasi problema.

  3. Am facut stick bootabil si cand il boteaza apare windows developer preview si dupa acea nu mai merge ………….
    Ce trebuie sa fac help me plesea !!!!!!!!!!!

  4. voi nu va dati seama ca microsoft se joaca cu nervii vostrii, o sa va chinuiti inca juma’ de an de acum inainte pana o sa scoata o versiune stabila, asa s-a intamplat la toate versiunile Windows. In plus mie mi se pare ca seamana izbitor de mult cu Ubuntu. In ritmul acesta o sa scoata cate o versiune de Windows in fiecare an… se simte partea comerciala ,banul taticu vorbeste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>