Instaleaza Nero 10 BurnLite – gratuit si fara Ask Toolbar

Nero a ajuns deja la versiunea 10 si ofera suport complet pentru Windows 7. Versiunea gratuita pe care urmeaza sa o prezint astazi poarta numele de Nero BurnLite 10 si contine, in principal unelte simple de copiere si de scriere a CD-urilor/DVD-urilor.

Nero 10 BurnLite

Principalele functionalitati sunt deja existente in Windows 7, acesta putand sa scrie nativ atat CD-uri/DVD-uri audio, cat si de date.

Totusi utilizatorii ori nu stiu de existenta acestora, ori nu au incredere in uneltele implicite ale Windows-ului si recurg la diverse alternative. Cea mai populara dintre acestea este, de departe, Nero ale carui versiuni 6 si 7 au detinut suprematia absoluta la vremea lor.

Versiunea 8 nu a fost un succes rasunator, fiind mai greoi si ceva mai grafic decat variantele precedente. In plus adaugarea altor unelete pe langa cele obisnuite in suita (ii lipsea, totusi, un DVD Ripper  😀 ) au dus la scaderea popularitatii printre utilizatori. Nero BurnLite 9 a continuat acest trend, dar, invatand din greseli si observand functionalitatile deja integrate in sistemul de operare, cei de la Nero au hotarat sa ofere si o versiune gratuita, mult simplificata – Nero BurnLite 9. Acesta s-a bucurat de succes si multa publicitate gratuita, fiind prima versiune gratuita a lui Nero, asa ca acum avem si continuarea succesului prin Nero 10 BurnLite.

Numai ca acesta vine cu o instalare de tip BloatWare, instaland fara permisiunea utilizatorului toolbar-ul Ask.com pentru browser.

Am cautat si o solutie pentru acest incovenient, fiind un sustinator al browser-elor toolbar-free, iar in continuare aveti rezultatul acestei cautari.

1. Primul pas consta in descarcarea Nero Burnlite 10 folosind link-ul direct de mai jos: (link-ul oficial necesita inregistrarea adresei de e-mail)

Download Nero 10 BurnLite

2. Rulati executabilul si asteptati decomprimarea fisierelor in directorul temporar.

Nero Unpack

3. Dupa finalizarea extragerii si aparitia InstallShield Wizard, apasati butonul Cancel 

Cancel Nero 10

4. Acum apasati Start Orb-ul, si scrieti Run. Apasati Enter.

5. In caseta Run scrieti %temp% si apasati Enter pentru a deschide directorul temporar al aplicatiilor.

6. Cautati directorul NERO20100709115641857. Acesta contine fisierele necesare instalarii Nero 10 BurnLite, decomprimate la pasul 2.

Nero 10 Setup.ini

7. Deschideti directorul si cautati fisierul setup.ini. Deschideti-l cu ajutorul Notepad.

8. Mergeti la linia [ISSetupPrerequisites] si stergeti al saselea rand de sub aceasta: PreReq5= Ask Toolbar.prq , apoi salvati fisierul.

Nero 10 remove Ask Toolbar

9. Acum rulati fisierul Setup.exe din director si continuati instalarea.

Nero BurnLite 10 

Succes!

15 thoughts on “Instaleaza Nero 10 BurnLite – gratuit si fara Ask Toolbar”

 1. Salut, si eu folosesc nero 10 insa multimedia suite 10 e vreo diferentza intre cele 2 ?
  multumesc antiicpat 😉

 2. @VladyR80: sunt destul de mari diferentele pana la Multimedia Suite 10. Mai apropiat de Nero BurnLite 10 este Nero Burning ROM 10, dar acesta contine in plus:
  – posibilitatea de a encrypta continutul DVD-ului sau de a-l proteja cu parola
  – posibilitatea de a scrie discuri Blue-Ray

  Nero Multimedia Suite 10 contine Nero Burning ROM, dar impreuna cu acesta mai are si Nero Vision Extra (program pentru editare video), Nero BackItUp (program pentru arderea de backup-uri pe DVD-uri) si Nero Multimedia Tools (ce include Nero Wave Editor, Cover Designer, SoundTrax).

  Depaseste cumva atributiile unui CD/DVD Burner si exista alternative gratuite la toate cele mentionate mai sus :D. Cu timpul voi face review-uri si la astfel de programe.

 3. Eu zic totusi ca nu prea isi are rostul programul, decat daca ai Windows XP sau Vista, pentru ca uneltele din Windows 7 pot face chestia asta cu usurinta fara vreun extra-program.

 4. @shtef: chiar daca functiile exista in windows 7, experienta nero face ca discurile trase cu acesta sa aiba o calitate superioara, cel putin in cazul celor audio… In plus, nero ofera garantia ca discurile scrise folosind utilitarele lor pot fi citite indiferent de gradul de zgariere… Probabil acest lucru nu este complet adevarat, dar sigur au un algoritm de scriere performant…

 5. Nero e praf de prin 2004.
  Acum sunt altele, cel mai ok e Ashampoo Burning, interfata gen Nero 6, nu da fail niciodata.

 6. @bogdan: dupa cum am mentionat si in articol, varful Nero a fost adus de versiunile 6-7. Ashampoo are functionalitati asemanatoare, insa nu l-am testat destul incat sa imi dau seama daca da sau nu fail. Nero si utilitarul din Windows in schimb nu sunt straine de erori :).

 7. l-am incercat, la documentele cu denumire mai mare imi zice ca le redenumeste, nu arata cu ce viteza scrie, nu te lasa sa alegi cu ce viteza vrei sa scrii, are putine optiuni la care poti umbla, sper sa scrie bine dar asta vedem in timp.

 8. Salutare baieti!
  Printre altele, eu foloseam un nero 7 apoi am facut un mic upgrade la nero 8.1.1 lite de care sunt extrem de multumit. Sincer, pe mine nu ma intereseaza din toata suita “imparatului piroman” decat nero burning rom fara nero express sau orice alte aplicatii o mai avea suita respectiva. Un minus mare al lui Nero este dpdv al meu totusi imposibilitatea de a pune un titlu mai mare la dvd-uri (cd-uri). Pt acest fapt dar si pentru arderea de imagini mai folosesc un programel destul de complet si usurel: imageburn ( inca nu am descoperit cum se fac cd-uri audio cu el). Cand voi descoperi sau va avea aceasta functie si acest softulet cred ca voi renunta definitiv la Nero.

 9. Ce nesimtire peNero!
  Mai bine raman pe ImgBurn, free compact si extrem de bun nu chestia asta! Nero full e “useless” si ocupa 4GB. Parerea mea e ca nu merita.
  Foarte bun articolul dar mai bine nu ar trebui sa treaca nimeni prin atatea hack-uri sa scape de un “crapware”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>