Interfata Internet Explorer 9

Cateva imagini cu noua interfata a lui Internet Explorer 9 si-au facut aparaitia – unde altundeva decat pe un site rusesc (de data aceasta este vorba chiar de Microsoft Russia :) ).

Interfata arata revolutionar fata de ce ne-a obisnuit Internet Explorer pana acum, potrivindu-se de minune avansarilor din punct de vedere al vitezei si al standardelor pe care le-am observat in dezvoltarea Internet Explorer 9 Platform Preview.

Internet Explorer 9 UI

Chiar daca am putea sa asemanam interfata ba cu FireFox 4, ba cu Opera 10, la o privire detasata, Internet Explorer 9 capata propria identitate. Una care se incadreaza in normele de design ale unui browser modern, fiind accentuate simplitatea in utilizare si maturitatea dobandita de IE pe parcursul a 15 ani.

Peparte de functionalitate, imbunatatirile la care am putea sa ne asteptam ar fi (via ZDNet):

– utilizarea Aero Snap pentru aranjarea tab-urilor

– bara de cautare (Search Bar) si cea de adresa (Adress Bar) sunt acum unite, asa cum avem in Google Chrome de ceva vreme

– meniul clasic format din 6 elemente (File, Edit, View etc.. ) este acum inlocuit de un meniu unic

– butoanele Home, Favourites/Bookmarks si Settings sunt mutate in coltul dreapta sus

Cam atat pentru moment, restul informatiilor probabil le vom afla abia pe 15 septembrie. Pana atunci, cum vi se pare noua interfata?

Nota: Internet Explorer 9 nu va functiona pe WIndows XP…

10 thoughts on “Interfata Internet Explorer 9”

 1. Parca ar fi facuta de niste amatori intr-un week-end. Parca e neterminata, chiar si .BETA fiind. Destul de aiurea pus tabul acela. O interfata de nota 6. Este simpla, ceea ce este foarte bine, dar totusi este cam fada.

 2. @alfonsonianus: tab-urile au o locatie un pic aiurea; nu inteleg de ce trebuie sa concureze cu spatiul pentru Adress/Search Bar. Ce faci atunci cand sunt prea multe tab-uri? Navigare gen FireFox? Nu mi se pare cea mai buna solutie

  @Intended: Ce-i drept nu pare finisata, ba chiar se poate observa o suprapunere la butonul Back. Totusi, pentru o interfata Beta este decenta/suficienta. Daca o comparam cu cea de la FF4 sau Chrome nu e chiar atat de fada. Inca unu lucru care nu imi place este ca au scos status bar-ul de jos. De multe ori imi era folositor.. Sa speram ca au pastrat o functionalitate asemanatoare celei din Chrome.

 3. Imi place : – simplitatea,culoarea pe gri
  Nu-mi place : – afisarea taburilor
  – butonul ‘back’ care mi se pare imens – marime maxima egala cu a tabului daca se afla pe aceeasi coloana.
  – Blocarea fortata a rezolutiei prin acel cadru gri. putea fi doar o dunga subtirica pe margine,si atat. La cat de mare e fereasta interfetei,spatiul acordat afisarii siteurilor,mi se pare infim.
  – Nu-mi place trecerea de la interfata aero la interfata gri a browserului. Puteau lasa ceva in genul IE 8 ,si anume,butoanele sa se afle pe interfata aero,restu spatiului fiind alocat afisarii de siteuri (productivitate mai mare,zic eu)
  In rest.. ce sa zicem.. e bine ca macar isi dau interesu,chiar daca stau slab la capitolul imaginatie/inspiratie. :)

 4. @Cipryca: griul acela cred ca face parte din pagina. si eu era sa ma pacalesc prima data. in acest caz, spatiul pentru pagina e mult mai generos decat inainte. deci lipsa de inspirate in acest caz este a echipei din spatele Bing si nu IE :).

 5. Eu i-as da un 7 interfetei.
  Plusuri: -imi place simplitatea
  -imi place cum arata tabul
  -imi place ca au folosit mai mult interfata Aero

  Minusuri: -urasc pozitionarea taburilor
  -ar putea lucra mai bine la butoanele de Back/Forward
  -nu prea imi place trecerea de la browser la site…poate e de vina si culoarea aia gri 😀

 6. Imi place culoarea la butonul Back.. si parca e mai usor de apasat asa cum e el mare!Oricum vor schimba multe la el fiind beta.Imi amintesc de beta la windows 7.
  Oricum ati vazut noua iconita la ie?parca e o acadea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>