Internet Explorer 9 are Download Manager integrat

Una dintre functionalitatile necesare pentru un browser (dar totusi amanata de Microsoft) este prezenta unui Download Manager. Toate celelate browsere au avut o astfel de functionalitate inca de la primele versiuni, dar Microsoft s-a incapatanat sa ofere utilizatorilor o astfel de unealta, bazandu-se pe faptul ca descarcarea simpla – fara resume si fara history – este suficienta.

Acest lucru a fost si unul din motivele pentru care celelalte browsere au castigat teren. Microsoft indreptandu-si atentia catre utilizatori putin cam tarziu. Mai bine mai tarziu decat niciodata spune zicala, dar cu atatea alternative, orice intarziere poate avea un impact major asupra cotei de piata :).

De anul trecut insa si incepand cu Windows 7, Microsoft a facut mari progrese in toate planurile si toate produsele scoase dupa acest punct s-au dovedit a fi imbunatatie substantial fata de versiunile precedente. Ba chiar am avut parte, intr-un mod necaracteristic si de cateva instrumente utile gratuite: USB Download Tool si chiar un Download Manager al Microsoft (asta pe langa Microsoft Security Essentials). Microsoft si-a schimbat strategia indreptandu-si eforturile catre multumirea utilizatorului.

Internet Explorer 9 merge pe aceeasi ruta, si dupa cum ati vazut in articolele precedente, viteza si performantele acestuia ii permit sa se lupte cot la cot cu cele mai vitezomane dintre browsere (Chrome, Opera). Tot ce ii lipseste este o interfata si cateva functionalitati supra-adaugate (tab management, bookmarks manager, options manager, add-ons manager si o colectie de add-on-uri puternice).

Dar la aceste lucruri se lucreaza si, chiar daca va fi lansat abia in 2011, Internet Explorer 9 pare a se contura intr-un browser complet. IE8 deja dispune de cateva add-on-uri interesante, iar dupa cum veti vedea in imaginile de mai jos, IE9 are deja (intr-un build beta privat) atat un download manager si optiuni pentru add-on-uri cat si o pagina “quick tabs” imprumutata parca din Google Chrome. Toate acestea peste interfata din IE8 (momentan). Nu ar trebui sa uit nici noul logo :). Enjoy!

Internet Explorer 9 Installer
Internet Explorer 9 info
IE9 Quick Tabs
Internet Explorer 9 Download Manager
IE9 Acid Test
IE 9 Add-ons

2 thoughts on “Internet Explorer 9 are Download Manager integrat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>