Internet Explorer 9 Beta Video Preview

IE 9 Beta LogoInterfata mult asteptata a lui Internet Explorer 9 si-a facut din nou aparitia astazi. De aceasta data intr-un scurt videoclip. Desi nu arata foarte diferit fata de imaginile gasite saptamana trecuta, ne putem face o idee despre functionalitatea butoanelor si a diferitelor elemente.

Internet Explorer 9 Beta este programat pentru lansare 15 septembrie si atunci vom putea testa si noi noua interfata si vom putea trimite feedback (lucru despre care vorbeam si in Podcast) pentru imbunatatirea acestuia.

IE9 Beauty Reclama

Totusi am observat o chestie ciudata legata de interfata IE9: tab-urile nu par a functiona. Toate paginile sunt deschise in ferestre noi iar functionalitatea tab-urilor pare ignorata. Nici alte elemente precum meniul sau butoanele de navigare nu par a fi folosite. Aceste lucruri ma duc cu gandul la un fake, fiindca mi-e greu sa cred ca Internet Explorer 9 Beta este atat de nefunctional cu 10 zile inainte de lansarea oficiala (clipul a fost filmat pe 05.09.2010 – sau cel putin aceasta este data aratata de ceasul din taskbar).

Nota personala: inaintea postarii, clipul de mai sus avea aproximativ 300 de vizualizari, cele mai multe probabil datorate Softpedia; un numar destul de mic pentru o exclusivitate de acest gen expusa pe un site de marimea Softpedia. Eu am ramas surprins in conditiile in care pe InspectorGadget.info am reusit la unele clipuri sa strang 160 de vizualizari prin mijloace proprii.

via Softpedia

9 thoughts on “Internet Explorer 9 Beta Video Preview”

 1. @Ndrey: asta poate si pentru ca ai vazut imaginea inainte :). Totusi nu are nimic extraordinar in interfata, si din punctul meu de vedere nici nu ar trebui. Viteza si consumul de resurse sunt cele care ma vor convinge sa il folosesc, sau din contra, sa il dezinstalez imediat dupa testare. Ah si daca au renuntat la tabbed browsing-ul cu tab-uri colorate…. atunci mai fac o petitie :))

 2. Si eu cred ca e fake. In primul rand pentru ca, in screenshot-ul de acum cateva zile, butoanele din dreapta erau un fel de alb-mat si avea home, favorites si settings. Asta are home, RSS si inca o chestie. Plus de asta, Butanele de back / forward erau albastru deschis (pe fundal) cu alb (sagetile in sine), nu ca cel din video care seamana cu butoanele din IE 8 sau din explorerul din Win7. Asta daca nu cumva si screenshot-ul ala era fake. Oricum, totul se va clarifica pe 15 septembrie. Nu mai e mult asa ca mai bine asteptam sa vedem adevaratul beta in actiune :)

 3. @Sszecret: uite ca la butoanele alea nu am fost atat de atent :). Buna observatia… deja se ridica ceata cu privire la veridicitatea acestui clip (am mai mare incredere in screenshot-ul rusesc). Cu toate astea, pe Softpedia (teoretic site de incredere) nu s-a schitat nici un fel de intrebare in acest sens :).

 4. Probabil smecherul cu video-ul asta s-a priceput sa integreze in preview un GUI imposibil.Deci cred ca e fake!
  Daca nu,raman la IE 8 3 ani de acum inainte!!!

 5. Hm.. pai.. asa cum nea-m exprimat si noi nemultumirea fata de Marele Buton BACK ^:)^ asa au facut-o si alti.. iar MS ne-a dovedit ca mai asculta si parerile utilizatorilor,care sunt cei mai importanti pana la urma,ca ei platesc produsul finit nu?
  Poate ca au modificat aspectul butoanelor,cine stie.. Legat de ordinea meniului.. e irelevant asta.. se poate schimba destul de usor ordinea,si componenta meniului.
  Ca un punct 3 asa.. Ionut,acele pagini sunt genul pe care IE le va deschide mereu,dar mereu intr-o noua fereastra,de acel gen,fara butoane back/foward,meniu si altele,doar cu adresa. De ce? Eu cred ca datorita codului java,si anume pagina e doar o aplicatie java,nimic altceva. IE7,IE8 fac exact acelasi lucru. SAU.. asa sunt linkurile facute de creatorul pagini.. sa se deschida in pop-up,nu alt tab,sau in acelasi tab. (dar ma rog,aici te pricepi mai bine banuiesc ca ai inteles despre ce vb)

  PS. iebest.com -> IE8 a facut exact acelasi lucru. 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>