Internet Explorer 9 Platform Preview 2

Ca si data trecuta, imediat dupa Chrome 5 Beta, apare si IE 9 Platform Preview 2. Bineinteles cu scopul clar de a fura un pic din clipa de glorie a celui dintai, sau mai degraba a se folosi de acesta pentru a capata vizibilitate.

Se stie ca, in momentul de fata, cel mai puternic adversar pentru IE este nimeni altul decat Google Chrome. Firefox ramane un batran “bun la toate” dar care incepe incet incet sa isi piarda din stralucire, si asta numai in favoarea Chrome. Opera, in schimb, capata marketshare, fiind din ce in ce mai competitiv cu fiecare versiune lansata (Download Link – Opera 10.53); totusi avansul sau nu este, pentru moment, semnificativ.

Sa revenim insa la Internet Explorer 9 Platform Preview 2. Acesta vine cu urmatoarele imbunatatiri/functionalitati:

– suport hardware pentru SVG – Scalable Vector Graphics

– nou motor javascript – Chakra

– suport pentru noi standarde (HTML5, DOM, CSS 3)

Fata de browserele actuale IE9 se situeaza ca in imaginea de mai jos (priviti un moment, va rog si spre Internet Explorer 8 – pare ca a gresit competitia ):

 

Pentru a-l descarca folositi link-ul de mai jos:

Download Internet Explorer 9 Platform Preview

Si nu uitati, este doar o versiune de test (compatibila cu Windows 7 si Vista Sp2) menita sa demonstreze inovatiile din IE 9 si in nici un caz nu este un inlocuitor valid pentru browser-ul vostru.

9 thoughts on “Internet Explorer 9 Platform Preview 2”

  1. @Cipryca: graficul masoara timpul de incarcare a mai multor scripturi javascript in diferite browsere. Pe verticala e timpul masurat in ms (milisecunde). Dupa cum vezi IE 8 necesita cam aceeasi durata pentru a rula un script cat toate celelalte browsere la un loc.

  2. Bun. Multumesc.. pt ca nu intelegeam ce reprezinta punctajul de referinta.. Ori prea lent,ori prea bun.. acum am inteles,multumesc inca odata :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>