Internet Explorer 9 Platform Preview 3 vs FireFox 4 (inca denumit 3.7 alpha)

Microsoft a mai lansat o versiune de Internet Explorer 9 cu numele lui de scena: Platform Preview 3. Acesta aduce imbunatatiri substantiale fata de versiunea precedenta, dar nu ne ofera insa nici o speranta ca il vom vedea intr-o versiune finala mai devreme de 2011.


Haideti mai intai sa vedem cu ce vine Internet Explorer 9 Platform Preview 3:

– noi tag-uri HTML5: < audio >, < video >, < canvas >
– imbunatatiri la nivelul motorului Javascript (Chakra)
– suport imbunatatit pentru standarde (scor crescut in Acid3)
– suport imbunatatit pentru CSS3

Pe langa imbunatatiri, Internet Explorer 9 Platform Preview 3 vine si cu cateva teste pentru a vedea imbunatatirile in toata splendoarea lor. Cele mai interesante sunt: Playlist-ul Audio HTML 5, Asteroid Belt, IMDb Video Panorama sau FishIE Tank. Dar mai bine va las pe voi sa descoperiti care test va place mai mult. Puteti descarca si testa Internet Explorer 9 folosind link-ul de mai jos:

Download Internet Explorer 9 Platform Preview 3

Si ca tot a venit vorba de testat si de FishTank, haideti sa va arat ce au facut cei de la DownloadSquad:

In caz ca nu v-ati dat seama despre ce e vorba, sau in caz ca nu l-ati vizualizat in 720p o sa va explic pe scurt. Au fost luate cele mai noi 4 browsere: Internet Explorer 9, Google Chrome 6, Firefox 4 (3.7 alpha) si Opera 10 si au fost puse sa ruleze in acelasi timp FishIE Tank. E adevarat ca Firefox a reusit sa bata IE la propriul joc, ceea ce confirma faptul ca FireFox merge intr-o directie buna. Insa ce e mai important de notat e faptul ca nici Chrome si nici Opera nu se ridica la nivelul asteptarilor, in timp ce Safari 5 nici nu a fost inclus in test.

Va las pe voi sa trageti propriile concluzii, iar daca instalati IE9 PP3, sa-mi spuneti ce test v-a facut mai mare placere :D.

newz via Tudor Galos

13 thoughts on “Internet Explorer 9 Platform Preview 3 vs FireFox 4 (inca denumit 3.7 alpha)”

 1. N-a fost o diferenta prea mare la FPS-uri intre IE si Firefox:D. Ma intreb totusi, cum s-ar fi descurcat Safari 5 la testul asta :))

 2. Am auzit că la testul Acid3 a scos 83 de puncte din 100. Încep şi eu să cred că Microsoft începe să creeze încet, încet un navigator de temut. Asta vom vedea în 2011 dacă au reuşit. Anul 2011 va fi plin de surprize! 😉

 3. @Shtef: diferenta e minuscula, si avand in vedere ca FireFox 4 se va lansa anul acesta, putem spera ca IE9 sa traga mai tare. Safari 5.. ar fi fost pe unde e Chrome 6, undeva la coada clasamentului :).

  @Intended: Interfata lui IE9 cred ca nici nu este implementata. E un lucru care cu siguranta se studiaza. Dupa cum stim ca actioneaza Microsoft vom avea o combinatie intre ce e mai bun pe piata plus un strop de inovatie. Toate venite putin cam tarziu, dar va fi o alegere intre calitate si data disponibilitatii.

  @StelistCristi: E intr-adevar un record pentru IE. Ei au inceput cu browser-ul de temut, dar “ma tem” ca pana il finalizeaza nu o sa mai fie primii.
  PS: nici cu anul 2012 nu mi-e rusine din punct de vedere al suprizelor, ca sa nu mai vorbim ca 2010 a fost si inca este extrem de aglomerat pe partea de tehnologie.

 4. Salut. Am venit si eu cu un raspuns la acel video,ca tot era Shtef curios cum s-ar descurca Safari 5 (sincer,si eu eram)..
  Posibil rezultatul sa fie influentat si de placa mea video, nVidia GeForce 8500GT 512MB,care nu e tocmai cea mai performanta.. Sau poate ca Safari s-ar fi descurcat mai bine pe Mac decat pe W7.. oricum:
  http://www.youtube.com/watch?v=Drh5k4e-v-M

 5. Sper ca IE9 sa fie bine securizat , sa aiba o interfata usor de utilizat si sa incarce paginile corect .Viteza nu prea ma intereseaza.
  IE9 intarzie mult dar are si de ce.

  1. Si eu sper la fel. Dar mi-e cam teama ca Firefox va castiga teren mai mult anul urmator(versiunea 4). Microsoft trebuie sa se apuce sa lucreze mai des la IE, sa scoata nu doar actualizari de securitate, poate si noi versiuni. De aceea ramane mereu in urma. Pai daca in ultimul timp o versiune de Chrome sau Firefox se lanseaza la cateva luni, iar IE in cativa ani buni, nu-i de mirare ca ramane mereu ultimul. Daca Microsoft nu ia masuri in aceasta privinta atunci degeaba o sa aiba IE9 sau versiunile urmatoare facilitatile lor “cool”, ca oricum utilizatorii, majoritatea lor, vor prefera un browser alternativ in Windows pentru ca acele facilitati vor exista si in celelalte browsere(echivalentele lor sau chiar facilitati mai bune).

 6. @Ady: Microsoft scoate versiuni mai lent deoarece bancile/firmele etc se adapteaza mai incet la noile browsere.
  Nu inteleg de ce se concentreaza browserele pe viteza in care diferentele sunt de milisecunde. Ar trebui sa se lucreze la interfata si securitate/stabilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>