Internet Explorer 9 Platform Preview 4 si Windows Intune Beta

Desi in ultimele patru zile nu am avut nici un fel de contact cu e-mailul, blogurile, feed-urile RSS sau conturile de Facebook/Twitter informatiile importante m-au asteptat rabdatoare pe desktop, iar acum a venit momentul sa le dau mai departe. Este posibil ca pe unele dintre ele sa le fi citit deja in alta parte, dar cum pe acest blog vreau sa tin o colectie de informatii interesante sau utile, nu pot trece cu vederea unele lansari (fiindca pentru tutoriale si review-uri avem tot timpul :) ).

1. Internet Explorer 9 Platform Preview 4

Desi nu are inca o interfata, browser-ul celor de la Microsoft promite multiple imbunatatiri “sub capota”. Principalul obiectiv a fost imbunatatirea performantei accelerarii hardware native (care era oricum printre cele mai avansate) – ajungandu-se acum la suport complet pentru toate elementele HTML5.

Un demo al noului Internet Explorer 9 Platform Preview 4 puteti vizualiza mai jos:

In afara de HTML5, Microsoft a reusit imbunatatiri substantiale si la nivelul motorului JavaScript – ajungand acum sa depaseasca Safari 5, dar ramanand inca in urma Chrome sau Opera.

WebKit SunSpider IE9

Si la nivelul compliantei fata de standardele sintetice ale testului Acid3 – IE9 Platform Preview 4 se descurca mult mai bine – ajungand la un scor respectabil de 95 de puncte din 100 – cu 12 mai multe decat Internet Explorer 9 Platform Preview 3.

Pentru a descarca Internet Explorer 9 Platform Preview 4 (aceasta este ultima versiune Platform Preview, urmand ca prima versiune Beta publica sa apara abia in toamna) puteti folosi link-ul de mai jos:

Download Internet Explorer 9 Platform Preview 4

2. Windows Intune Beta

Un software ce a venit cam tarziu (cred) dar daca va este util (fiind destinat administratorilor IT/departamentelor IT) va recomand sa grabiti descarcarea si inscrierea in programul Beta deoarece acesta este limitat la primii 10.000 de utilizatori.

Participarea in program este conditionata de folosirea serviciului pe cel putin 5 calculatoare si activarea acestuia in cel mult o saptamana de la inscriere.

Functionalitatile Windows Intunes Beta sunt urmatoarele:
– administrarea Update-urilor
– protejarea calculatoarelor impotriva malware-ului (serviciu cloud-based)
– asigurarea unui serviciu de depanare de la distanta
– administrarea cantitatilor/produselor hardware/software
– setarea politicilor de siguranta

Conditiile pentru utilizarea Windows Intunes Beta sunt urmatoarele:
– sisteme de operare suportate: Windows XP Professional Service Pack 2 sau 3; Windows 7 Enterprise, Professional sau Ultimate, Windows Vista Enterprise, Ultimate sau Bussiness.
– pentru accesarea consolei web a serviciului adminisitratorii au nevoie de un browser care suporta Silverlight 3.0

Ce NU ofera Windows Intunes Beta:
– nu ofera suport pentru Windows Server
– nu ofera suport pentru scripting (momentan)

Iar inainte de link-ul de download/test, un scurt clip demonstrativ:

Incearca Windows Intune Beta

8 thoughts on “Internet Explorer 9 Platform Preview 4 si Windows Intune Beta”

  1. sal! welcome back. Sunt tentat sa il iau mai ales pt remote desktop sa vad ce si cum dar maine….maine, azi nu….vorba cantecului.

  2. Cand am citit Windows Intune speram sa se fi anuntat ceva detalii despre W8. Se pare ca m-am inselat. Chiar si asa este o aplicatie foarte necesara in special pt salile de informatica din scoli,licee,facultati chiar. Cat despre IE9,eu cred ca are deja o interfara,dar MS vor sa ne faca o supriza si de aceea nu au implementat-o inca. Sper sa arate bine

  3. @ovius: glad to be back :D. Misto cantec… azi nu.. :). Sper sa mai apuci 😀 (desi ma indoiesc ca s-au gasit 10.000 de administratori din prima zi :) ).

    @Cipryca: well.. cam devreme pentru Windows 8, nici nu a aparut SP1 final inca.. dar daca mai apare ceva, negresit voi scrie. Legat de Intune, poate eficientiza mult munca in institutiile amintite de tine, dar venind cam tarziu, acei administratori folosesc deja alte solutii si le va fi greu sa faca trecere. Tipic Microsoft – raman cu un pas in urma initial doar pentru a putea sa vina si mai tare din spate. Nu le-a iesit de fiecare data.
    Cu IE9 lucrurile stau complet diferit. Sunt pionieri, dar ii asteapta si pe ceilalti sa ii prinda din urma. Chiar sper sa aiba un as in maneca si acesta sa fie interfata. S-ar putea sa intuiesti bine, avand in vedere beta-ul public de peste cateva luni :D. Ramane de vazut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>