iPhone Browser si iPhone Explorer iti transforma iPhone-ul intr-un USB drive!

iPhone USB DriveArticolul despre iPhone Browser este in asteptare de foarte mult timp. Insa azi am decis ca nu mai trebuie amanat deoarece multe articole pe care urmeaza sa le scriu se bazeaza pe informatiile/ajutorul oferite de acesta aplicatie.
Intre timp, o nou aplicatie asemanatoare (atat ca functii cat si ca denumire) si-a facut aparitia. Va voi lasa sa decideti ce aplicatie veti folosi (eu le am instalate pe amandoua), insa voi sublinia avantajele si dezavantajele fiecaruia. Mentionez ca ambele programe sunt, spre deosebire de DiskAid de care va vorbeam mai de mult, gratuite si compatibile cu iPhone OS 3.0.

Ambele aplicatii ofera posibilitatea de a vizualiza continutul iPhone-ului ca si cum acesta ar fi un USB drive sau ca si cum acesta ar avea un USB drive mode. Apple nu vrea ca telefonul sa fie folosit ca un disc-drive portabil, si prin urmare utilizatorii trebuie sa gaseasca metode alternative cum sunt aceste doua programe. Nu-i nici o problema insa, concurenta (Windows Mobile, Android, Symbian) vine atat cu posibilitatea conectarii in USB Drive Mode cat si cu cabluri de date generice si nu proprii (mini-USB, micro-USB).

Pentru a folosi aceste aplicatii trebuie sa aveti iTunes 8.2 instalat, si sa fi conectat iPhone-ul cel putin o data la calculator cu iTunes-ul deschis. In cazul in care telefonul va este jailbreak-uit, veti avea acces la toate fisierele. In caz contrar veti avea acces doar la fisierele comune (Photos, Downloads, Podcasts, Purchases etc..).

Avantajele/Dezavantajele iPhone Browser:


– este prima aplicatie de acest si are o comunitate mai mare in jurul ei
– are mai multe optiuni legate de navigatie (posibilitatea de a marca un director ca favorit, sau de a naviga rapid in diverse locatii cheie – Ringtones, UI Sounds, Springboard, WinterBoard)
– face back-up de fiecare data cand un fisier este sters/rescris/modificat pe telefon

– nu are inclusa functia “drag and drop”

Link-ul oficial pentru descarcarea iPhone Browser este urmatorul: Download iPhone Browser

Avantajele/Dezavantajele iPhone Explorer:


– este o aplicatie dezvoltata de o companie ce vinde si produse contra-cost, deci este in interesul lor sa asigure o dezvoltare continua a acestui produs
– este bazat pe codu iPhone Browser
– exista si o varianta pentru MacOS X (iPhone Browser este compatibil doar cu Windows XP/Vista/7)
– are inclusa functia “drag and drop” (copiere a fisierelor dintr-o fereastra in alta)

– ii lipesesc functiile de navigare rapida din iPhone Browser
– nu face back-up automat al fisierelor

Link-urile oficiale pentru descarcarea iPhone Explorer sunt urmatoarele:
Download iPhone Explorer pentru MacOS
Download iPhone Explorer pentru Windows XP/Vista/7

11 thoughts on “iPhone Browser si iPhone Explorer iti transforma iPhone-ul intr-un USB drive!”

 1. Aceste programe pe care le-a postat Ionut sant minunate dar trebuie avut grija cu ele la utilizare de catre cei mai putin initiati,deoarece se poate sterge si ce nu trebuie ramanand in urma dezastru!

 2. dupa ce am trecut la 3.1.2 si am facut jailbreak cu blackra1n se pare ca nu-mi mai recunoaste telefonul ca fiind jailbeak-uit in nici una din aplicatii “Iphone Browser” sau “iphone explorer” si deci nu-mi apar toate fisierele de care as avea cel mai mult nevoie…:). S-a mai confruntat cineva cu problema asta? Astept un raspuns
  numai bine

 3. am o problema cu cydia nu se mai deschide deloc dar celalalte aplicatii merg f bine.Am 3.1.2 instalat si folosesc itunes 9.Mentionez ca merg in rest toate aplicatiile f bine mai putin cydia care nu merge deloc deschisa.pot cumva fara sa fac din nou procedeul sa fac cydia sa mearga?

 4. Intrebare: se pot instala aplicatii crack-uite…jocuri etc cu ajutorul programului,fara ca iTunes sa fie inmplicat?

 5. @Leonte Alexandru: Dap se pot, dar trebuie sa ai Install0us instalat. Apoi sa le pui intr-un anumit folder de pe telefon (pot sa iti dau adresa exacta daca ai nevoie) si apoi sa le instalezi din Installous.
  Exista si alternativa iPhone PC-Suite care nu are nici o legatura cu iTunes si poti instala orice fel de aplicatii.
  Sper ca ti-am fost de ajutor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>