Jocuri din Windows XP în Windows 7

La un moment dat vă povesteam cum să instalaţi jocul Texas Hold’em din Windows Vista în Windows 7. Apoi am reuşit să instalăm Pinball 3D pe Windows 7. Mi s-a părut ciudat că acestea lipseau din Windows 7, dar m-am bucurat când am găsit soluţia.

Pentru aceia mai nostalgici am mai găsit un tutorial asemănător. Scopul său este portarea/mutarea jocurilor native din Windows XP în Windows 7. Dacă v-a fost dor de clasicul Spider Solitaire, Freecell sau Minesweeper, acum aveţi şansa de a le juca din nou.

Paşii sunt simplii, dar mai întâi de toate vă trebuie un calculator (de preferat cu licenţă :D) pe care să aveţi instalat Windows XP. Bineînţeles, puteţi utiliza şi un Windows XP instalat în mediul virtual prin Windows XP Mode/Virtual PC sau VirtualBox. De aici începe distracţia.

Pasul 1

Deschideţi calculatorul (real sau virtual) cu Windows XP şi mergeţi la dosarul C:Windowssystem32.
Selectaţi din „Folder Options” posibilitatea de a vedea fişierele ascunse.

Pasul 2

Copiaţi următoarele fişiere din dosar pe un spaţiu de stocare extern:

cards.dll
freecell.exe
sol.exe
spider.chm
spider.exe
spider.hlp
winmine.exe

Pasul 3

Mutaţi fişierele proaspăt copiate în calculatorul cu Windows 7 (de preferat nu în dosarul iniţial, pentru a nu se copia fişiere peste cele ale jocurilor actuale). Locaţia nu este importată, dar este important ca toate fişierele să rămână în acelaşi loc pentru o bună funcţionare. Acum puteţi porni oricare dintre jocurile clasice din Windows XP:

FreeCell
Solitaire
SpiderSolitaire
MineSweeper

Windows XP Games: Solitaire, Freecell, Minesweeper

Pasul 4

Distraţi-vă!

Via makeuseof

4 thoughts on “Jocuri din Windows XP în Windows 7”

  1. As putea porta texas holdem pe Windows XP? Nu de alta dar pe laptop`ul de serviciu (pe care-l folosesc in majoritatea timpului) am Windows XP si din cauza asta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>