Launch 48 NetCamp

Azi la Hotelul JW Marriott are loc evenimentul Launch 48.
Acest eveniment a fost pornit in Europa de o echipa de englezi dupa un model din SUA.
Evenimentul consta in dezvoltarea unor idei si promovarea lor in mediul online.
In prima etapa au fost prezentate aproximativ 20 de idei, care au fost destul de interesante, unele putin fanteziste, dintre care 8 au fost selectate pentru a intra in “finala”:

(Sper sa nu gresesc numele celor care au venit cu idei de proiecte. Imi cer scuze de pe acum.)
Catalin Zamfir: open CV
Alex Marinescu: realizarea unui site/agregator care sa caute pe retelele sociale persoane cu aceleasi interese, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de a cunoaste persoane cu care deja are anumite hobby-uri in comun
Bogdan Bucse: oameni care sa ia decizii in comun (wave remix)
Catalin Viseanu: un site educational, destinat elevilor si studentilor, unde sa poata gasi cat mai multe informatii despre unitatea lor de invatamant (documentatii, subiecte de la examene anterioare, un calendar cu evenimente…)
Teodor Mincu: obiectivele turistice dintr-o locatie si parerile altor persoane despre acele locuri
Nu am retinut numele: joc (fotbal) disponibil utilizatorilor Facebook si HI5 (poate si MySpace)
Mugur… : aplicatie de recomandari produse
Ovidiu Negrean : sevinde.ro – short url pt vanzatorii de masini, pe care sa-l afiseze in locul numarului de telefon (pe site fiind disponibile mai multe informatii, pe langa numarul de telefon)

Si din cele 8 urmeaza sa fie dezvoltate in urmatoare 48 de ore 3 idei:

Open CV – realizarea unui format de CV care sa devina agreat de firmele/siteurile care deja au un nume in domeniu; scopul este ca un aplicant sa completeze doar un cv, in format open care sa fie importat de firme.

Sevinde.ro – realizarea unui site de anunturi (in principal pentru masini) care sa ofere celor care doresc sa vanda un produs (momentan masini, poate fi generalizat) un short url (gratuit 4 caractere, premium sub 3 caractere, sau personalizat) – fac si eu parte din aceasta echipa, sper sa iasa ceva frumos.

Social networking in functie de interese – realizarea unui site unde oamenii pot lansa o idee si o pot dezbate, pana ajung la un consen, din cate am inteles ideea a pornit de la cadouri.

L.E. : Cele mai importante criterii de selectie pentru cele 3 proiecte au fost: incadrarea in timpul de 48 de ore de realizare si nivelul concurentei pentru obiectivul ales; adica o idee trebuie sa poata fi transpusa intr-un plan de afaceri, cu o aplicatie web in spate (echipele sunt construite dupa modelul firmelor – lead, PR, marketing, financiar, developement si design).

Pentru program si mai multe detalii puteti vizita NetCamp sau puteti gasi si aici

3 thoughts on “Launch 48 NetCamp”

  1. Nu uit, maine dimineata o sa revin cu un post, rog de pe acum ca ce care viziteaza acest blog sa il citeasca, sa intre pe link-ul pe care il voi pune acolo si dupa sa ofere feedback, parerile lor vor conta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>