Localizare pentru Windows 7 – Geosense

Dupa cum bine stiti, tehnologiile de localizare sunt acum la indemana oricui. Pentru a afla coordonatele pozitiei in care ne aflam nu mai e nevoie de un aparat specializat ci doar de un telefon sau de un receiver GPS.
Dintre programele Windows, Firefox 3.5 a fost primul care a permis localizarea prin intermediul retelelor Wi-Fi din imprejurimi.

Windows 7 beneficiaza si el, implicit, de tehnologia de localizare, dar nu poate fi activata decat prin prezenta unui receiver GPS.

Aplicatia prezentata astazi schimba acest lucru. Windows 7 se va conecta nu la un GPS ci la un serviciu on-line de localizare.

Geosense

Pentru a descarca aplicatia folositi link-ul de mai jos:
Download Geosense 32 bit
Download Geosense 64 bit
Dupa instalarea aplicatiei, aceasta trebuie activata din ControlPanel -> View Large Icons -> Location and Other Sensors.

Momentan, numarul aplicatiilor care fac uz de posbilitatea de localizare din Windows 7 este foarte mic asa ca dezvoltatorii Geosense (Long Zheng si Rafael Riviera) pun la dispozitie un mic demo Google Maps:
Download Geosense Demo App

Testul de localizare efectuat pe calculatorul personal m-a pozitionat la cateva strazi distanta de locatia reala. Sunt curios daca la voi functioneaza mai bine, in special daca sunteti conectati la o retea Wi-fi.

11 thoughts on “Localizare pentru Windows 7 – Geosense”

  1. @razvan, @Cristian: din ce oras l-ati incercat?
    @Disable: hm.. inseamna ca provider-ul tau are doar IP-uri alocate pe vaslui.. ciudat totusi.. ar fi trebuit sa aiba si pe filiala din Husi. Oricum, nu va mai dura mult pana va avea mai multe date.

  2. Avand in vedere ca strada pe care stau nici nu este, m-a localizat bine:D…cu doar o eroare de aprox. 100 m si sunt din Bacau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>