Locus OS – un nou concept pentru sistemele de operare

Ca tot vorbeam de Windows 8 si de interfata sistemelor de operare, se pare ca acestea prind contur in conceptiile unor designeri. Cea mai recenta creatie vine de la Barton Smith si poarta numele de Locus OS. Ideea acestui sistem de operare este de a oferi un alt mediu de lucru/recreatie in functie de locatia in care ne aflam.

Dupa cum se poate vedea in imaginea de mai sus, are chiar si un mod “automatic”, folosindu-se de datele primite prin GPS.

Mai departe, in clipul de mai jos, veti vedea iconitele asematoare cu cele de pe iPhone si navigarea asemanatoare celei din Zune. In plus, spatiul de lucru (Desktop-ul), imprumuta elemente de la celebrul BumpTop 3D, dar pare mai finisat si mai curat.

via

14 thoughts on “Locus OS – un nou concept pentru sistemele de operare”

 1. @Alex: E greu sa concurezi cu o companie care detine monopolul. Totusi conceptul de mai sus poate fi cumparat (cu tot cu designer) de Microsoft si poate fi implementat in urmatoarea versiune de Windows. Versiune care se pare ca nu va purta numele de Windows 8 si va fi complet diferita de ce am avut pana acum. Asa am auzit si de Vista/Longhorn. Ramane de vazut.

 2. da.. conceptul suna interesant.. dar mai mult ma bazez pe chrome os ca ar avea sanse mai mari decat locus os.
  @off: mai are cineva invitatii google wave care sa fie si dornic imi dea si mie o invitatie?

 3. Frumos concept la fel ca si Copenhagen Concept si aduce si putin a iPhone…oricum o sa surprinda Windows “8” fie pozitiv sau negativ:D dar o sa surprinda.O-m trai si o-m vedea.

  P.S. A-i putea sa faci tu sau altcineva un tutorial despre cum a-i putea sa creezi o tema de Windows 7 dar sa fie schimbate mai multe adica butonul de start explorer-ul etc…ca n-am gasit nimic pe Gogu':D

 4. Salve,
  dpdv al meu ideea si conceptul sunt super. Un pic de iPhone un pic de HTC (win mobile). Din cate vad si modul de lucru pare a se simplifica foarte mult, tinzand spre ceea ce am citit intr-un articol cu foarte mult timp in urma (unde se descriau win ce vor aparea) si anume ca o versiune de win -nu mai stiu cand urma sa apara sau cum il chema care se va baza mai mult pe gesturi si comenzi vocale. Mouse-ul si tastatura erau deja de domeniului Istoriei.

 5. @Shtef: Maine sau cel tarziu in weekend voi pune 1-2 tutoriale pentru personalizarea in profunzime a temei Win 7 :D. (Adica Orb Changer, uxtheme patcher si tot tacamu :D, iar in curand, asa cum a zis si Zozo, voi aranja o sectiune speciala pentru personalizarea Windows 7 :D.)
  @Radu: Ti-am trimis invitatia pe adresa de mail specificata :D. PS: vezi ca a aparut si Google Buzz. Il gasesti in Gmail imediat sub Inbox 😀
  @ovius: am observat si eu un trend in aceasta directie: “natural user interface” ca sa zic asa – vezi Minority Report 😀

 6. produs microsoft,cu elemente de la apple.. cel putin elemente de design..
  am trait s-o vad si pasta 8-|
  ps. o sa ziceti ca nui produs microsoft,si oficial poate asa este,dar de ce are la inceput,cand se incarca os-ul.. microsoft lotus? :)
  si.. pare ok,se misca bine.. cred ca o sa aiba ceva cautare.. asteptam mai multe detalii.. 😀

 7. @Ionut: Mersi frumos.. dar a fost altcineva mai rapid ca tine si mi-a trimis invitatia inainte. :)
  @on: singurul success al acestui os il vad doar in showroom-uri la prezentari. “explorer-ul” din locus pare a fi mai mult a groapa de nisip in care te joci cand esti mic, nu prea are organizare daca incerci sa organizezi ceva acolo.. o sa te lupti cu morile de vant. Inerfata este atragatoare, bogata vizual si aerisita in acelasi timp. Ramane de vazut ce va iesi pana la urma si daca va fi lansat vre-un build oficial cu care sa ne jucam :)

 8. @Cyprica: Logo-ul Microsoft e folosit pentru a da veridicitate produsului, pentru a-l face sa para deja palpabil. Totusi desinger-ul sustine ca nu are nici o afiliere cu Microsoft (oficial).

 9. Dar pentru gusturile mele .. nu se gaseste nimik ? Adica din mijlocul ferestrei windows (din backgroundul oficial microsoft) sa plece patru “classic-barruri” pe toate laturile ecranului si sa fie pline cu meniuri si submeniuri ca in acel “godmode” ! M-am saturat da atatea elemente grafice care nu inseamna nimic. Cel putin cuvintele nu pot fi interpretate ! (Beware of Admin-Maniacs ! 😀 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>