Mac OS X 10.6.6 vine cu App Store integrat

Desi nu participa la CES 2011, Apple nu a scapat ocazia de a face cateva anunturi, beneficiind de interesul pentru tehnologie vizibil in aceasta perioada.

Anutul lansarii Mac OS X 10.6.6 nu a fost acompaniat de o publicitate agresiva ci a beneficiat mai degraba de interesul site-urilor tehnice care au dedicat numeroase articole introducerii Mac App Store.

Zvonurile legate de introducerea unei astfel de solutii au aparut cu mult timp in urma, iar lansarea era intr-adevar iminenta. Haideti sa vedem si ce aduce acest App Store pentru Mac OS X pe langa cele 1000 aplicatii prezente la lansare.

In principiu, aplicatia are acelasi rol si functionalitate ca si ruda de pe iPhone/iOS si anume:

– aprobarea aplicatiilor dupa anumite criterii de utilizare si performanta
– organizarea aplicatiilor/programelor dupa anumite categorii: Business, Developer Tools, Education, Entertainment, Games, Medical, Music, Graphics and Design, Productivity, Utilities, Photography, etc..
– aplicatiile dispun de:

 • descriere detaliata
 • print-screen-uri
 • review-uri ale altor utilizatori

Cel mai interesant lucru legat de Mac App Store, este faptul ca se prezinta ca un pas inainte in tranzitia spre cloud-computing prin inlocuirea dispozitivelor de stocare fizice care livrau pana acum (si inca o fac) software-ul cu solutii cloud-based.

Urmatoarea aditie interesanta este legata de filtrarea si aprobarea aplicatiilor, lucru extrem de util pentru majoritatea utilizatorilor. Avand in vedere ca utilizatorii de Windows se viruseaza cel mai adesea datorita programelor obtinute “de pe internet”, o astfel de verificare prealabila este mai mult decat binevenita si sunt sigur ca Microsoft va urma trendul initiat de Apple si va adauga un App Store decent in Windows 7 sau macar in Windows 8.

Inainte de a trece mai departe trebuie sa mentionez ca am folosit Software Center-ul din Ubuntu 10.04/Ubuntu 10.10 si chiar daca este util, nu este nici pe departe la fel de placut si util precum pare a fi Mac App Store.

Momentan nu am reusit sa ma joc/testez aplicatia, dar am citit review-ul lui boio si cred ca mi-am facut o idee destul de buna. Cel putin pana reusesc sa instalez Mac OS X pe laptopul din dotare (inainte de toate am nevoie de timp :) ).

Tot de la el am aflat si de metoda destul de facila de “crack-uire” a aplicatiilor din Mac App Store. Pasii sunt destul de simplii, si singurul motiv pentru care ii enunt este pentru ca sunt mult mai usor de urmat decat orice astfel de operatiune pentru un program destinat Microsoft Windows:

Pasul 1: Instalati aplicatia gratuita Twitter din App Store
Pasul 2: Mergeti in directorul Applications -> Twitter -> Show Package Contents -> Contents si copiati _CodeSignature, _MASReceipt si CodeResources.
Pasul 3: Descarcati Angry Birds de la urmatorul link: http://bit.ly/gy9wzk
Pasul 4. Deschideti fisierul .dmg
Pasul 5. Mutati continutul Angry Birds in directorul Applications
Pasul 6. Selectati Show Package Contents si in continutul acesteia lipiti cele trei fisiere copiate din aplicatia Twitter.
Gata! Acum puteti folosi aplicatia direct din Dock. Interesant si simplu totodata, nu-i asa?

Bineinteles, scopul acestor pasi este pur educativ/informativ, Windows 7 Bucharest nesprijinind in nici un fel incalarea drepturilor de autor.

8 thoughts on “Mac OS X 10.6.6 vine cu App Store integrat”

 1. Acest Mac OX X 10.6 se poate instala si pe un leptop care initial avea vista sau Win 7 ?
  Deoarece fac tranzactii cu cardu pe net , am inteles ca este mult mai sigur acest OS decat Win.
  De unde as putea sa-l descarc ?

 2. @Silviu: in functie de configuratia laptop-ului cu Vista sau Windows 7 se poate instala si Mac OS X. Numai ca aceasta operatiune nu este in conformitate cu termenii si conditiile de utilizare ale produsului. Apple permite instalarea acestui sistem de operare numai pe calculatoarele produse sub marca proprie si anume Mac-uri sau MacBook-uri. Locatia pentru descarcare este site-ul oficial unde are un pret de cateva zeci de dolari, alternativa fiind torrentele.

  Este intr-adevar mai singur deoarece nu sunt atat de multi virusi creati pentru acest sistem de operare. Totusi sunteti la fel de vulnerabil (daca nu chiar mai vulnerabil) tentativelor de phishing care se bazeaza numai pe browser-ul folosit. Pentru tranzactii folosind cardul pe internet va recomand Internet Explorer 8 cu toate update-urile la zi. Nu este cel mai rapid sau intuitiv browser dar la acest capitol este cel mai sigur, fiind mai sigur chiar decat Safari integrat in Mac OS X.

 3. Chiar este recomandat cu mac os x sau cu vreo varinata de linux,sau cu vreun browser de nu a auzit nici mama lu stefan cel mare de el,poti sa lucrezi si pe windows linistit cu un browser de nu stie nimeni de el,sau care nu este folosit nci macar 1% sau sub…

 4. WOW.. pentru faptul ca au integrat appstore au scos o noua versiune a OS-ului. Pur si simplu.. WOW.. Mai ceva ca echipa de la Chromium/Chrome.

  Chiar m-a convins sa dau o caruta de bani pe asa ceva.. Bravo Apple,tot asa.. 8-|

 5. Dap,o caruta de bani,da cel putin nu da mereu windows explorer stop working…etc…daca am sta sa ne uitam la preturi un windows 7 ultimate costa cam 319$,pe cand un snow leopard dvd 29$…orikm la multe faze windows sucks!!!

  1. si cu toate astea.. dvd-ul de 30$ cu snow leopard este doar un upgrade,acesta putand fi aplicat doar pe o patforma mac cu apple leopard (versiunea anterioara) si procesor intel. Per total o caruta de bani 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>