MacBuntu – transforma Ubuntu in Mac OS X

Pentru ca in ultima vreme am avut cateva articole legate de software-ul OpenSource mi se pare potrivit ca dupa atatea personalizari pentru Windows 7, sa trecem in revista si una pentru Ubuntu.

Este vorba de o personalizare consacrata deja in lumea Windows 7 si anume transformarea in Mac OS X (transformarea Ubuntu in Windows 7 a fost realizata deja). Voi reveni cat de curand cu un tutorial pentru transformarea oricarui PC in hackintosh, dar cum eu nu am reusit inca, nu voi veni cu astfel de informatii fara sa pot oferi suportul cuvenit. Sunt insa foarte aproape de a reusi :D.

Revenind la MacBuntu, caci asa se numeste pachetul care transforma Ubuntu in Mac OS X – cel putin ca infatisare – trebuie sa ii multumesc lui Adrian Boioglu caci prin al lui mesaj de pe twitter am intrat in contact cu pachetul amintit.

Inainte de a trece la descarcare, puteti sa va faceti o idee despre cum ar trebui sa arate un calculator cu Ubuntu caruia i-ati aplicat acest Mac OS X Transformation Pack:

Daca imaginile v-au convins, acum puteti trece la descarcare. Exista versiuni atat pentru Ubuntu 10.04 Lucid Lynx cat si pentru Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat:

Download MacBuntu 10.04

Download MacBuntu 10.10

Iar pentru instalare, executati scriptul install.sh dupa dezarhivare (instalarea se poate realiza si 100% in Terminal, dar pentru cunoscatori nu cred ca mai e nevoie sa intru in detalii).

Eu nu l-am incercat inca deoarece am reusit sa stric GRUB-ul (bootloader-ul) lui Ubuntu 10.10 (am facut o reinstalare, dupa un upgrade/update nereusit) si momentan am destul de lucru incat sa nu pot testa pe indelete. Totusi din comentariile citite la adresa acestui pachet, utilizatorii erau extrem de incantati si sper ca veti fi si dumneavoastra la fel.

5 thoughts on “MacBuntu – transforma Ubuntu in Mac OS X”

  1. Asa am patit si eu cu ubutunu.Am instalat cairo docks apoi la urmatorul restart am ramas fara windows 7 si bineinteles fara ubuntu.Nu-l mai pun fara un backup.

  2. @Alfonsonianus: Eu am reusit sa salvez Windows 7, cu cateva comenzi din command prompt. Totusi, ce solutie de back-up ai alege/ai ales pentru Ubuntu si Windows 7 cu tot cu GRUB? As face un articol pentru o astfel de solutie, dar inca nu stiu nici un program capabil (folosesc functia de back-up inclusa in Windows 7)

  3. cine imi spune si mie cum sa instalez temea in Ubuntu 10.10?
    sunt complet nou cu sistemul de operare Linux Ubuntu si nu stiu mare lucru..stiu ca exista un terminal asemanator cu cmd.exe in windows dar nu cunosc comenzile :(
    imi poate explica cineva va rog!?
    ms :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>