Magazinul de aplicatii Android Market al celor de la Google contine acum peste 10.000 de aplicatii

Cam asa arata diagrama aplicatiilor cu plata sau gratuite de pe AndroLib, site-ul ce ofera posibilitatea de a naviga prin Android Market din browser. De curand numarul total al aplicatiilor a depasit 10.000, acesta fiind un semn al popularitatii in crestere a acestei platforme. Bineinteles nu este vorba numai de aplicatii extrem de folositoare sau bine realizate, procesul de aprobare al aplicatiilor fiind destul de indulgent.

Spre deosebire de Google, procesul de selectie aleator al celor de la Apple a avut de inregistrat peste 76.000 de aplicatii pana in momentul de fata. Cresterea rapida a numarului de aplicatii din AppStore are insa si cateva dezavantaje, printre ele numarandu-se chiar faptul ca procesul de aprobare poate avea multe lacune, apoi nu toate aplicatiile pot primi review-uri si exista sansa ca o aplicatie buna sa nu ajunga cunoscuta etc..
Un alt concurent pe segmentul platformelor mobile, Microsoft (cu Windows Mobile Marketplace) , mizeaza pe calitate pentru portofoliul sau de aplicatii, indemnanad dezvoltatorii catre preturi raportate la munca depusa (adica mari) si ingreunand procesul de aprobare. Un pas indraznet dar care ii va scadea foarte mult din popularitatea si asa firava. In plus Windows Mobile 6.5 nu promite foarte multe, iar Windows Mobile 7 nu se prevede in viitorul foarte apropiat.
Eu astept cu nerabdare aplicatii pentru Maemo 5 (de pe Nokia N900)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>