Microsoft a renuntat la Windows 7 E – ne ofera un ecran de alegere a browser-ului!

Microsoft a anuntat vineri ca nu va mai vinde Windows 7 E in Europa, ci va afisa un ecran de alegere al browser-ului dupa prima pornire a sistemului. Acesta va oferi o varietate de browsere, incluzand, bineinteles si Internet Explorer 8.
O imagine reprezentativa de alegere este cea de mai jos:

Windows 7 Ecran alegere Browser

Preturile, din ce am inteles vor ramane totusi neschimbate, insa Microsoft va avea acum si variante de upgrade pentru clientii din Europa.
Nu am putut sa nu imi pun insa cateva intrebari legate de aceasta decizie:

Oare kit-urile de instalare sunt deja prezente undeva in Program Files? sau vor fi descarcate dupa selectie?
(Daca sunt descarcate deja, ar fi aiurea sa iti instalezi o versiune veche a Chrome sau FireFox; iar daca nu sunt deja, link-urile de descarcare pot fi schimbate, sau accesul la internet poate lipsi dupa primul boot)
Daca nu am ales prima data, va fi usor sa gasesc ecranul de alegere din nou?
Oare un utilizator care are nevoie de alt browser, nu stie si sa-l instaleze singur (fara ecranul de alegere)?
(Clientii vor vedea alegerea, dar daca nu au auzit de respectivele browsere, si au folosit doar IE pana acum, ce ii va putea face sa aleaga altceva?)
Upgrade-ul va fi valabil atat pentru XP cat si pentru Vista?

Sper ca le vom gasi raspunsul impreuna, la un moment dat.
Poza via Win7Center via Cnet.

9 thoughts on “Microsoft a renuntat la Windows 7 E – ne ofera un ecran de alegere a browser-ului!”

 1. Imaginea pe care o prezentati nu este din instalarea windows 7, ci vine doar ca o prezentare deoarece se vede clar ca este o pagina deschisa in windows internet explorer 8.

 2. @iosys: se pare ca ai un al 6-lea simt 😀
  @alex7905: nu stiu sigur daca poza este una reala sau doar rezultatul imaginatiei editorului/editoarei Cnet
  @underground: exista un scroll-bar jos, deci sunt probabil 7. Oricum, asa cum ai zis si prima oara, e absurda decizia UE, si e doar in favoarea companiilor deja mari aka: Google, Mozilla, Apple..
  Revin cu parerea mea: cine are nevoie de alt browser stie sa si-l instaleze. Pentru cei ce nu au nevoie de mai mult, IE este chiar un browser bun.

 3. Parerea mea este ca ar trebuii sa includa un startup screen dupa instalarea OS-ului in care sa precizeze si sa ofere o optiunde de dezactivare/stergere al IE 8 …
  IE 8 este un browser superb dar ficare Bser are capabilitatile lui ..
  Banuiesc sau poate chiar sunt sigur ca acest screen este doar o gluma sau un off din partea cuiva..
  PAREREA MEA: PIPI PE UE …si legile lor in legatura cu Browserele..

  Salut Ionut si bafta in continuare cu acest blog superb…

 4. În Windows XP, Browser Ballot este adus ca o actualizare a sistemului de operare. Dacă actualizările se fac automat, atunci la următoarea pornire a sistemului, o scurtătură către aplicaţia Browser Choice, cum mai este denumită, va fi plasată pe spaţiul de lucru. Browser Ballot nu face însă posibilă dezinstalarea browserului Internet Explorer. În Windows 7, Browser Ballot vine odată cu instalarea sistemului de operare, fiind eliminată scurtătura „lipită” în bara de instrumente a programului Internet Explorer şi plasând o scurtătură către aplicaţie pe spaţiul de lucru.Via Wikipedia.Oare ce vrea Microsoft să facă cu Vista?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>