Microsoft anunta Office 365

In incercarea de a-si stabili o amprenta cat mai extinsa in domeniul cloud-computing-ului, Microsoft lanseaza un nou serviciu ce va integra mai multe aplicatii, servicii sub umbrela unui singur nume: Office 365.

Principalele servicii integrate sunt Microsoft Office Desktop, Office Web Apps, SharePoint, Exchange si Microsoft Lync (cunoscut si ca Office Comunicator – un fel de client de instant mesenger folosit pe servere dedicate – folosit mai mult in medii corporate). Asta inseamna ca vom avea integrate servicii de productie cu servicii de colaborare si comunicare.

Ce va face de fapt Office 365?

Va integra serviciile si produsele mentionate mai sus intr-o platforma de cloud-computing, facandu-le astfel accesibile din orice locatie si rezolvand problema alocarii de resurse hardware. Microsoft va vinde de acum nu doar solutia software ci si infrastructura pentru rularea acestuia in mediul business.
Office 365 va inlocui urmatoarele servicii: Microsoft Business Productivity Online Suite si Office Live Small Business si Live@edu.

Cui se adreseaza Office 365?

Prin flexibilitatea si scalabilitatea pe care o poate oferi Office 365, se adreseaza atat companiilor mici care trebuie sa comunice prin intermediul produselor Microsoft cu clientii sau alte companii colaboratoare. Toate acestea la un pret relativ mic.

Cum va fi vandut si ce pret va avea Office 365?

Office 365 va fi vandut sub forma de serviciu cu plata lunara per angajat. Preturile incep de la 2$ doar pentru acces mail la 24$ pentru pachetul complet incluzand Office Web Apps, email, voicemail, videoconferinte, extranet, intranet, suport 24×7). Companiile medii cu pana in 25 de angajati beneficiaza de o oferta de 6$ pe luna pentru serviciile amintite mai sus. In comparatie, pentru Google Apps costul este de 50$ per angajat pe an.

Incepand cu Windows Azure si acum cu Office 365 Microsoft avanseaza din ce in ce mai serios in spatiul cloud-computing-ului, iar prin serviciile pe care le are deja disponibile isi poate asigura un avantaj fata de companiile care i-au luat-o deja inainte (Amazon, Google). Iar daca vi se pare interesant ce v-am scris pana acum aflati ca exista posibilitatea de a testa Office 365 in varianta Beta (teoretic trebuie sa locuiti in Statele Unite, Franta, Germania, Spania etc.., dar exista solutii pentru un VPN) mergand pe pagina oficiala: http://www.office365.com/ (link-ul va deveni activ in cursul zilei de astazi)

3 thoughts on “Microsoft anunta Office 365”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>