Microsoft Download Manager 1.1 pentru Windows 7, Vista si XP

Cand aveam o conexiune dial-up, fie ea prin X-net, ROL sau EasyNet aveam nevoie de un manager pentru descarcari. Chiar daca luam o melodie sau program de cativa mega, de multe ori conexiunea se pierdea inainte de finalul descarcarii. Si asta nu se intampla doar o data, ci in mod repetat. Asa am ajuns sa folosesc Download Accelerator Plus! – o aplicatie parca aparuta special pentru a rezolva aceasta problema.

Avand functie de Resume si posbilitatea de descarca din mai multe surse deodata (mirrors), fapt ce a avea ca rezultat viteza maxima posibila (33kbs) au facut din acest program unul din primele instalate dupa sistemul de operare (pe atunci Windows 98).


Timpul a trecut, conexiunile la internet au evoluat si chiar daca am fost ultimul dintre cunoscuti care a beneficiat de “broadband” datorita acoperirii destul de precare a retelelor de cartier si a marilor operatori (RDS & UPC) acum ma bucur de o conexiune aproape constanta de 1,2Mbs (in acte 10Mbs). Asa ca am renuntat la bunul prieten – DAP. Nici nu mai stiu care a fost ultima versiune pe care am folosit-o (imi aduc aminte, oricum ca era plina de reclame – fiind versiunea free).

Numai ca astazi m-am aflat in situatia de a vrea sa descarc un fisier, avand link-ul; a fost vorba de un fisier flash (cu extensia *.swf). Toate browserele il deschideau in loc sa il descarce… Si uite-asa mi-am amintit de DAP. Nu l-am instalat deoarece am reusit pana la urma sa descarc fisierul printr-o metoda pe care o voi prezenta pe Tutoriale/Wordpress.

Ca o lege a lui Murphy, dupa ce am terminat ce aveam de descarcat, am gasit si Microsoft Download Manager. Un program atat de simplu si de eficient incat ma intreb de ce i-a luat lui Microsoft atatia ani pentru a-l dezvolta/face public. Microsoft a avut tot timpul un download manager atunci cand a avut nevoie (pentru a descarca un ISO, sau o aplicatie de pe site-ul lor). Dar IE 8 are acelasi DM ca IE 6 – mai exact e un pseudo-download-manager.

Programelul, de doar 1MB arata cam asa:

Microsoft Download Manager

Si are urmatoarele functionalitati:

– interfata extrem de intuitiva si usor de folosit
– posibilitatea de a pune pe pauza si de a rezuma download-urile
– diverse setari avansate (numarul de conexiuni pentru un fisier, numarul de reincercari, proxy)

Microsoft Download Manager Settings

– posibilitatea de a descarca un fisier fara ajutorul browser-ului

Microsoft Download Manager File

Daca vi se pare util sau necesar, puteti sa-l descarcati folosind link-ul de mai jos:

Download Microsoft Download Manager

Nota: Microsoft Download Manager este compatibil cu Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2003 si urmatoarele browsere: Internet Explorer 6 7 si 8; Mozilla Firefox 2 si 3.

25 thoughts on “Microsoft Download Manager 1.1 pentru Windows 7, Vista si XP”

 1. Păi acum DAP este chiar foarte bun. Chiar şi eu îl folosesc 😛 Versiunea free, dar mă gândesc să trec la cea Premium :) Microsoft Download Manager promite ceva în plus faţă de alte managere de descărcare care mai există pe internet ? Eu cred şi sunt sigur că nu… Trebuiau să vină ei cu ceva mai atractiv decât concurenţa.

  1. Dap nu mareste viteza decat daca cumperi toate porcariile alea de acceleratoare >:)pai toate la un loc fac peste suta de verzisori, fara ele e varza :))

 2. Arata rau de tot :)) adica nu arata nici cum :) Eu foloseam FlashGET cu X-net apoi cu Recep.Ro :)) ce viata si ce sunete mai scotea modemul meu :))

 3. @StelistCristi: tu stiu ca esti pe FireFox. Ia incearca Microsoft Download Manager o perioada.. stiu ca nu e cine stie ce.. dar s-ar putea sa fie eficient :D.

  @Zozo: Mai era, pe atunci si GoZilla… eh.. sunetele alea sunt.. de neinlocuit :D.

  @Disable: No Chrome Yet! E de-abia versiunea 1.1 si a fost lansata pe 20 mai (acum 5 zile). Banuiesc, si sper ca va mai primi imbunatatiri/update-uri :D.

 4. @necenzurat: i’m a die hard IE fan :D. Stiu de resume-ul din FF si Chrome si le consider foarte utile. Numai ca nu aveam un link de pe care sa dau Save As, aveam pur si simplu un link textual (gasit cu greu de FireBug :D).

 5. Off…mare batalie pe manager de download:)) da nimeni nu spune cum accesezi server FTP(files transfer protocol) fara sa va chinuiti cu proframe tip cute-ftp, smart-ftp. Dar se poate accesa fara nici unul (sunt shareware, nu free). Cel mai simplu click dreapta pe alb in my computer(unde vedem hdd, etc) dam add network location, scriem apoi adresa server gen: ftp://ftp.xxxxx.ro, debifam anonimus in urmatoarea etapa, apoi va cere user server, si cand se termina se deschide noua locatie si trecem parola si gata. >adresa ftp,user si paola sunt cele primite cand ati/luati domeniu gazda site (in casuta postala electronica). Din pacate aceasta optiune de mai sus e disponibila in windows 7, nu stiu daca are si Vista.

 6. @Floryyn: Nu merge, am testat pe lx.ro. Cand ajunge sa se conecteze sa ceara parola, eroare cannot have permission to access.

  1. La adresa server scrii ftp://ftp.lx.ro, la user scrii adresa site care o ai fara www ex. jak.lx.ro si la parola cea server ftp nu a userului din lx.ro pai eu am intrat si cu explorerul windows da si cu client ftp.

 7. Revin…am gasit de ce nu mergea. :)
  BitDefender Internet Security 2010.
  Daca am dezactivat firewall, a mers.
  Ce regula ar trebui sa adaug in el ca sa mearga ?

 8. Am găsit rezolvarea la problema cu Download Manager.Atunci când am scris articolul pe blogul meu nu mă uitasem prin setări.Eroarea era generată de opţiunea implicită şi ciudată a lui Microsoft Download Manager.L-am setat pe No Proxy şi acum e totul în regulă.Soluţia a venit de la tine prin comentariul tău de pe blogul meu,dar şi de la administratorul blogului Stealth Settings.O să scriu un un tutorial pe blogul meu şi o să detaliez rezolvarea problemei.Mulţumesc foarte mult pentru că mai ajutat să rezolv această problemă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>