Microsoft Expression Encoder 4 Screen Capture inregistreaza monitorul in HD

Incep prin a va ura traditionalul La Multi Ani!

Sper ca ati petrecut la fel de bine ca mine si ca aveti dispozitia necesara pentru a citi articolele noastre si in anul care tocmai a venit. Subiectul de astazi este un produs interesant, util si gratuit totodata – Microsoft Expression Encoder 4, parte a unui pachet mai complex – Microsoft Expression Studio.

Am cautat la un moment dat o unealta pentru capturarea ecranului si pentru realizarea unui clip video ca urmare a acestei actiuni. La momentul acela a trebuit sa incerc mai multe optiuni gratuite, fiecare cu avantajele sau dezavantajele ei. Oricare ar fi fost buna intr-un final, dar impresia pe care ti-o lasa o aplicatie dupa ce o folosesti te face sa cauti numele companiei producatoare si sa vezi si ce alte aplicatii mai au in portofoliu. Multe pot fi chiar utile.

In cazul Microsoft nu mai este nici un secret ca baietii se pricep sa programeze, dar nu toate aplicatiile lor sunt al fel de fluide, intuitive sau uzuale. Unele sunt doar proiecte, iar altele vin in sprijinul task-urilor de zi cu zi.

Microsoft Expression Encoder nu se incadreaza neaparat intr-una din categoriile de mai sus, ci este mai degraba o aplicatie cu utilizare periodica (cel putin din punctul meu de vedere – posesorul unui videoblog poate vedea lucrurile diferit :) ). Principala functionalitate a acestuia este crearea si editarea clipurilor video (un fel de Windows Live Movie Maker – dar ceva mai avansat). Insa nu despre acestea vom discuta astazi, ci despre un mic utilitar ce se instaleaza o data cu Microsoft Expression Encoder 4.

Acesta poarta numele de Microsoft Expression Encoder 4 Screen Capture si realizeaza – dupa cum ii spune numele si titlul articolului – capturi video ale ecranului la rezolutii HD.

Download Microsoft Expression Encoder 4 + Screen Capture 24.5 Mb

Dupa instalare (care este extrem de rapida – spatiul ocupat fiind de 77MB – putin cam mult pentru o aplicatie de acest gen, dar nu se stie niciodata cand folosim si functionalitatile de baza ale Microsoft Expression Encoder), putem cauta in directorul nou creat in Start Menu legatura catre Microsoft Expression Encoder 4 Screen Capture. Aplicatia porneste aproape instant, si nu este nevoie ca “aplicatia mama” – MEE 4 sa fie pornita.

Astept si impresiile voastre referitoare la acest utilitar si sper ca urmatorul (primul?!) screencast de pe acest blog sa fie facut chiar cu ajutorul sau.

8 thoughts on “Microsoft Expression Encoder 4 Screen Capture inregistreaza monitorul in HD”

      1. Ma refeream daca pot sa schimb formatul videoclipului direct din Expression Encoder. Oricum mersi de raspuns, am sa folosesc programul sugerat :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>