Microsoft imagineaza viitorul / evolutia tehnologiei.

La conferinta dedicata Interactiunii Om-Calculator – CHI 2009 Microsoft a prezentat cateva concepte despre cum ar putea arata lumea folosind o tehnologie noua (teoretica) intitulata XUI (experience user interface). Conceptele au fost realizate de compania INVIVA pentru Microsoft.
XUI este urmatorul pas in evolutia interfetelor grafice, urmand interfetelor de tip NUI (natural user interface) care la randul lor sunt o evolutie a interfetelor GUI (graphical user interface). GUI sunt folosite momentan pe calculatoare, pe cand NUI are ca exemple Microsoft Surface sau Apple iPhone.

Fenomenul prezentat de aceste videoclipuri are la baza proprietatea de a personaliza spatiul doar cu ajutorul gandulurilor si al gesturilor, de a revela proprietati ascunse ale obiectelor folosite in mod normal.

Scopul ideii prezentate in videoclip este de a elimina influentele negative (sedentarismul, actiunile nenaturale) dobandite prin folosirea calculatorului si de a sublinia ceea cum ar trebui sa se imbine tehnologia cu activitatile normale ale oamenilor (acasa si la servici – work and home – locurile abordate de videoclipuri).

Dupa cum bine zic autorii articolului in engleza, “A spune ca autorii gandesc in afara cutiei, ar fi, evident, o subestimare.”
Mai jos puteti urmarii si un proiect al Laboratoarelor Microsft Office. Acesta infatiseaza viziunea Microsoft asupra anului 2019.

Daca anul 2019 va arata ca in videoclipul de mai sus, atunci in ce an vom avea parte de tehnologia XUI infatisata in primele 2 videoclipuri?

3 thoughts on “Microsoft imagineaza viitorul / evolutia tehnologiei.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>