Microsoft Kinect compatibil cu Windows 7

Luna trecuta am fost martorii primelor incercari de codare a driverelor OpenSource pentru Microsoft Kinect. Insa lucrurile nu au stat pe loc de atunci, ba chiar au evoluat si continua sa evolueze intr-un mod spectaculos.

Acum driverul pentru Microsoft Kinect a fost integrat in Windows 7 ca inlocuitor pentru mouse. Rezultatele sunt inca modeste, dar avand in vedere perioada destul de scurta in care au fost obtinute, nu numai ca sunt de admirat, dar ne ofera o viziune destul de interesanta pentru viitor.

Viziune care e transformata in realitate si dusa mai departe (in sensul ca nu este vorba doar de mouse ci si de gesturi multi-touch) de catre Evoluce – o companie deja specializata in metode alternative de interactiune a utilizatorului cu computerul. Acestia au reusit sa transforme in realitate – cu ajutorul dispozitivului Microsoft Kinect – interactiunea prin gesturi intr-un mod intuitiv deja cunoscut din filmul Minority Report.
Mai mult decat atat, un singur dispozitiv Microsoft Kinect poate recunoaste gesturile diferite a doi indivizi – dupa cum veti putea observa in clip:

Desi driverul si implementarea nu sunt inca la cel mai inalt nivel nu pot spune ca nu imi doresc un Microsoft Kinect in casa, chiar si in acest stadiu si sper ca Microsoft va veni cu o solutie proprie pentru integrarea Microsoft Kinect in Windows 8 (lucru care se zvoneste deja), eventual compatibil si cu Windows 7 (aici ar avea mai putin de lucru, avand in vedere progresele Open Source actuale).

PS: Pentru a descarca driver-ul Microsoft Kinect pentru Windows 7 folosit in primul videoclip, va ofer link-ul catre pagina oficiala mai jos:

Microsoft Kinect Mouse Windows 7 Driver Official Page

PPS: La muti ani!

8 thoughts on “Microsoft Kinect compatibil cu Windows 7”

  1. @iosys: hehe si eu, daca e compatibil cu windows 7 :)). Glumesc, e oricum mai productiv un afisaj curbat multi-touch decat un Kinect cu gesturi. Dar cel din urma e mai spectaculos. Dar tehnologia “touch” cu IR cred ca va incepe sa prinda teren in perioada urmatoare, e relativ ieftina si usor de implementat; tot ce lipseste e o rata de adoptie.

    @Alex Baies: Cred ca am scris corect, traducerea pentru post scriptum fiind: “dupa scris”, iar PPS traducandu-se, sper eu, prin “dupa PS” adica “dupa dupa scris” :).

  2. primu clip mi separe a fi mai mult touch decat kinect. adica mi se pare ca tipul atinge monitorul,si camera il filmeaza din spate,nu din fata,cum ar fi logic ca sa citeasca gesturile :-?? al doilea clip e foarte interesant,si pt sectorul bussines kintec pt windows 7 reprezinta un artificiu minunat in prezentarea unui proiect :)

  3. primu clip mi separe a fi mai mult touch decat kinect. adica mi se pare ca tipul atinge monitorul,si camera il filmeaza din spate,nu din fata,cum ar fi logic ca sa citeasca gesturile :-?? al doilea clip e foarte interesant,si pt sectorul bussines kintec pt windows 7 reprezinta un artificiu minunat in prezentarea unui proiect :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>