Microsoft Kinect – SDK pentru Windows 7 + demo

Acum o luna va prezentam utilizarea Microsoft Kinect in jocul Street Fighter. Ei bine, de atunci nu au mai aparut foarte multe demonstratii interesante. Numarul acestora fiind limitat de accesul la un SDK oficial pentru utilizarea Microsoft Kinect in afara consolei Xbox.

Microsoft Kinect Minority Report

Insa acest lucru se va schimba cat de curand, deoarece laboratoarele Microsoft Research au lansat versiunea beta a SDK-ului Kinect pentru Windows 7.

SDK-ul vine cu urmatoarele functionalitati:

– abilitatea de a utiliza informatii de la toti senzorii disponibil in Kinect: adancime, culoare, camera, cele patru microfoane
– datele colectate vor putea fi accesate direct, fara vreo post-procesare.
– skeletal-traking – abilitatea de a urmari gesturile pe care corpul uman le face
– capabilitati audio avansate ce permit captarea vocii utilizatorului si eliminarea zgomotelor de fundal; aceasta functionalitate poate fi foarte usor integrata cu functia de recunoastere vocala din Windows 7 (Windows Speech Recognition)

Fiind inca in stadiul beta, SDK-ul este gratuit si nu este cunoscuta o strategie de pret dupa lansarea acesteia. Cel mai incurajator pentru dezvoltatori ar fi sa fie gratuita, eventual la cumpararea unui dispozitiv Microsoft Kinect. Pentru descarcare, Link-ul este mai jos:

Download Microsoft Kinect Windows 7 SDK

Acum ca am discutat despre SDK, cred ca ar fi interesant sa va prezint si o demonstratie video a capabilitatilor. Kevin Connolly este autorul Kinect Natural User Interface – o modalitate de interactiune cu calculatorul parca desprinsa din Minority Report :).

Actiunea incepe imediat dupa primul minut.

5 thoughts on “Microsoft Kinect – SDK pentru Windows 7 + demo”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>