Microsoft ofera suport Silverlight (video) pentru iPhone.

iPhone Streaming

Browser-ul Webkit din Symbian suporta Flash 9. Chiar si Internet Explorer din Windows Mobile are acest standard. Si nu il au de azi de ieri, ci de ani de zile.
iPhone-ul a aparut promitand “true web experience”, dar de la promisiuni la fapte ar trebui cel mai bine sa ii intrebam pe politicienii romani care e drumul cel mai scurt :).
Revenind, promisiunile nu s-au transformat in realitate nici pana in momentul de fata. Flash-ul nu este suportat de Safari-ul iPhone-ului. Ca designer/dezvoltator, oricum nu recomand acest limbaj, dar asta nu il face mai putin folosit.

Microsoft vine cu propria sa alternativa la Flash. Aceasta alternativa poarta numele de Silverlight si a fost deja adoptata de multi programatori, majoritatea gansind-o mai eficienta si mai de viitor. Parerile lor sunt acum confirmate de cea mai noua realizare a celor de la Microsoft, si anume posibilitatea de redare a clipurilor video Silverlight in browser-ul iPhone-ului fara a fi necesar nici un plug-in sau software aditional. Totul se realizeaza cu ajutorul video tag-ului din HTML5 si a unui clip codat in H.264.

Acest lucru nu inseamna ca toate clipurile Silverlight vor putea fi vizionate pe iPhone, dar inseama ca daca dezvoltatorul site-ului/clipului doreste, poate oferi acest suport.

Pentru a accesa un clip demonstrativ, tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe aceasta pagina aceasta din Safari-ul iPhone-ului si sa urmati link-ul pus pe imaginea de mai sus (imaginea este preluata chiar din clipul respectiv).

via

4 thoughts on “Microsoft ofera suport Silverlight (video) pentru iPhone.”

  1. de fapt, ce aduce microsoft este un server intermediar:
    “Cu alte cuvinte, în demonstraţia arătată de Microsoft, serverul de tranzit “traduce” conţinutul video pentru decodorul MPEG2 v8 inclus în QuickTime pe iPhone.” [sursa: saunter.ro]

  2. @Dan: aduce acesta posibilitate direct din Silverlight, iar “serverul” va avea un load mai mare fix datorita acestui lucru. Ceea ce pe mine ma duce cu gandul la 2 lucruri: programatorii vor trebui sa optimizeze (castig de cauza utilizatori) si faptul ca partea mai grea a flash-ului (Silverlight-ului) poate fi trecuta in sarcina serverului intr-un fel sau altu (avantaj device-uri portabile).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>